annonse
KulturPRØYSEN-MARKERING: Rendøl Guren Hagen har, på samme måte som Alf Prøysen, evnen til å ta fram stemninger fra dagliglivet vårt når han står på scenen. Kommende torsdag blir han å se og høre, både på Frivilligsentralen og biblioteket, med forestillingen "Fra Gråten sjø tel Prestvegen", som er en hyllest til Vidar Sandbeck og 100-årsmarkeringen for Alf Prøysen. Bildet er fra Høstdalsdagene 2012, Guren nærmest og hans faste kompanjong Frode Berntzen bak. Foto: Ole Sylte Heggset.

Alf Prøysen ville fylt 100 år i 2014, og Alvdal bibliotek har foruten å ha lagd et Prøysenhjørne med et stort utvalg av Prøysens tekster og forfatterskap, invitert Guren Hagen til å traktere gitaren og spre litt om hvilket slektskap som finnes mellom Alf Prøysen og Vidar Sandbeck. Torsdag kveld besøker han biblioteket, men de som har anledning kan også høre framføringen på Frivilligsentralen tidligere på dagen.

  - En reise der humor og melankoli går hånd i hånd. Slik beskrives forestillingen Guren Hagen besøker Frivilligsentralen og Alvdal bibliotek med kommende torsdag. I kombinasjon med eldretreffens møte ved lunsjtid på Frivilligsentralen inviteres publikum med på reisen «Fra Gråten tel Prestvegen». Bakgrunnen er at Alf Prøysen ville fylt 100 år i 2014, og for de som ikke har anledning på dagtid, gjentar Guren Hagen sitt budskap i en kveldsforestilling på Alvdal bibliotek. Biblioteket har også ha lagd et eget Prøysenhjørne med et stort utvalg av Prøysens tekster og forfatterskap.

  - Guren Hagen fra Rendalen tråkker langt på vei i samme fotefar som disse folkekjære dikterne i sine tekster. På sin særegne og dialekttunge måte gir Guren Hagen liv i sangene få er i nærheten av å matche. Han setter toner til varme sommerdager, men skildrer også sidene ved livet som ikke glir så lett med varm nærhet. Kanskje finnes det også mere enn geografisk slektskap mellom Prøysen, Sandbeck og Guren Hagen? Slik lyder det i pressemeldingen som ersendt ut i forbindelse med oppsetningen Guren Hagen nå farter rundt med, og kommende torsdag er det altså alvdalspublikummet som kan få oppleve rendølen som både har med seg eget visemateriale, samt litt fra Sandbeck og Prøysen i sekken. 

` - Gå ikke glipp av denne opplevelsen, oppfordrer, KH Kulturverskted ved Karianne Holmen, som er ansvarlig for Guren Hagens turnerunde.  

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse