annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 OM TYNSET: Alvdølen Ingrid Vollan opptrer under helgens Kortspillfestival på Tynset.

 

”Oppå Tynset litt atti ti´n” er tittelen på Ingrid Vollans bidrag under lørdagens Kortspillfestival på Tynset. Søndag holder skuespilleren fra Alvdal kurs i teatersport. Også flere alvøler er med på festivalen.

Kortspillfestivalen er en samling av 14 korte teaterforestillinger som fremføres én eller flere ganger i Tynset kulturhus i løpet av lørdagen.
  Ingrid Vollans forestilling vises to ganger og handler om hvordan alvdølene så på Tynset og tynsetingene da hun vokste opp.
  – Tynset va den litt større væla for oss alvdøler og ei vill memorere litt om kerr ei ha opplevd oppå der, sier skuespilleren sjøl om forestillingen og antyder at målgruppa er folk fra 45 år og oppover.
  Også Heidi Hagesveen Hagen står på scena under Kortspillfestivalen. Sammen med Bill Joar Vasskog spiller hun forestillingen ”Prøve” to ganger i løpet av lørdagen.
  I tillegg har Tore Bergebakken komponert musikken til forestillingen "Du må ikke sove" - et samarbeid mellom Ttrafo og kulturskolene i Alvdal og Tynset. Forestillingen har utspring i diktet ”Du må ikke sove”  av Arnulf Øverland. Her er Eirin Reppe, Maja Reppe, Myrna Westgård, Tanja Korban og Daniel Svendsen Strand andre Alvdalsrepresentanter.

Søndag henvender Ingrid Vollan seg til ungdom fra 14 år og oppover når hun holder et fem timers kurs i teatersport i kulturhuset på Tynset, i regi av Teater i Fjellregionen (ttrafo).
  – Ingrid tar i dette kurset for seg teatersport, som i bunn og grunn er lek med teater! Gjennom improvisasjon og oppgaver skaper man små fortellinger og situasjoner – som ofte blir både morsomme og spennende! Her er det duket for mye latter og en veldig lett og ledig stemning, med rom for alle, sier Betine Fiskaa johannessen i ttrafo.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse