annonse
KulturPRØYSEN OG SANDBECK: Det ble både utplukk fra Guren Hagens egne viser, samt smakebiter fra den nye CD'en "Fra Gråten sjø tel Prestvegen" da trubaduren fra Rendalen underholdt på Eldretreffen ved Frivilligsentralen i dag. I kveld kan publikum påny høre framføringen i Alvdal bibliotek, der Guren Hagen og hans faste partner, Frode Berntzen, varmer opp til CD-slepp. Foto: Ole Sylte Heggset.

"Fra Gråten sjø tel Prestvegen" er tittellen på Guren Hagens nye CD som lanseres i morgen, fredag 23.mai. Ved lunsjtid i dag serverte Hagen smakebiter herfra, samt fra eget tidligere materiale sammen med sin faste partner Frode Berntzen. Da underholdt de for Eldretreffen ved Frivilligsentralen, men for de som ikke fikk med seg denne opptreden kan vi anbefale turen til  Alvdal bibliotek, når duoen opptrer påny. 

De rundt 50 deltakerne på torsdagens Eldretreff ved Frivilligsentralen fikk et nært møte med visesanger Guren Hagen som på en måte tråkker videre i løypa etter sine to forbilder i Hedmarks-musikken, Alv Prøysen og Vidar Sandbeck. Prøysen ville fylt 100 år i år, men Hagen framholder at dette ikke er hovedårsaken til at han i morgen slipper sin nye CD med tekster fra to av de fremste visesmedene landet har fostret. 

Intimkonserten ved Frivilligsentralen bød på smakebiter fra CD'en "Fra Gråten sjø tel Prestvegen", men også mye av det vi kjenner Guren Hagen for fra tidligere. Kveldens konsert ved Alvdal bibliotek vil nok by på mange av de samme sangene, samt noen til, og vi anbefaler alle med sans for visesang og innholdsrike tekster til å ta turen. Det blir garantert både litt melankoli, og en god del humor både i og mellom framføringene. Ve bekomme!

Guren publikum50 FORNØYDE ELDRE: Folkehelse er ikke bare fysisk fostring, og dagens Guren Hagen-opptreden for Eldretreffen var nok botemiddel for sjelen for alle de rundt 50 frammøtte. Foto: Ole Sylte Heggset.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse