annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TRIO: Hege Nylund, Tove Hagen og Annar Bye utgjør trioen Fra de mollstemte skoger, som opptrer på Alvdal bibliotek søndag 8. juni.

Søndag 8. juni blir det konsert med trioen Fra de mollstemte skoger på Alvdal bibliotek.

Fra de mollstemte skoger er en trio fra Østerdalen som tonesetter dikt av forfattere fra Hedmark som Hans Børli, Magnus Buflod, Halldis Moren Vesaasog Ola Jonsmoen.
  Du kan høre tekstene varierer fra det vemodige, vakre og sarte, via det humoristiske, til det mørke og beske. Melodiene har trioen komponert selv, inspirert av folkemusikk og visetradisjonen, men man vil også høre påvirkning fra andre sjangre.
  De mollstemte skoger er: Hege Nylund fra Trysil, som synger og spiller ukulele og autoharpe, Tove Hagen, som synger og spiller fele og cello og Annar By fra Elverum på sang og gitar.
  Fra de mollstemte skogers første CD ”Så lengi di kjæm att” kom ut i 2012. CD-en fikk gode anmeldelser, blant annet skrev Geir Hovensjø i Østlendingen:
  «Norsk folkemusikk ligger bak, men også britiske og amerikanske impulser bryter fram. Resultatet er tvers gjennom varmt og oppriktig. Den musikalske kvaliteten ligger høyt, og stemningen varierer fint fra freskt og muntert til vakker og stille melankoli. Det er godt å bli minnet på hva som finnes her og der i vår nærhet, både fra i dag og i går.»
  6. juni slipper Fra de mollstemte skoger sin andre CD, ”Kvisk åt meg” og søndag 8. juni spiller de altså på Biblioteket i Alvdal klokka 18.00.
 
Hør smakebiter og les mer på www.frademollstemteskoger.no

Ivar Thoresen
Rita Lombnes Otnes
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse