annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SUKSESSHISTORIE: Oslo Ess og Livestock er blitt en gullkantet kombinasjon. Så også fredag kveld, da Oslo-bandet virkelig satte stemningen på Skytterbanen. Foto: Ivar Thoresen

«Husbandet» Oslo Ess satte standarden og OnklP & De Fjerne Slektningene fulgte opp med å ta stemningen til nye høyder da årets Livestock åpnet med rekordpublikum på nærmere 900 personer fredag kveld.

– For et utrolig bra publikum dere er, ropte rapperen OnklP – Pål Tøien – til et publikum på kokepunktet da mørket senket seg over Skytterbanen og Livestocks første kveld nådde sitt klimaks en liten stund etter midnatt.
  Publikums svar tilbake var ikke til å misforstå. OnklP & De Fjerne Slektningene leverte trolig en av de råeste konsertene på Livestock noensinne.

«Husbandet» Oslo Ess

Før det hadde Oslo Ess satt stemningen. Tilbake i Alvdal for tredje år på rad er det naturlig å spørre: Hva er det med Oslo Ess og Livestock som gjør at det suksessrike bandet kommer tilbake år etter år?
  – Arrangørene har vært trofaste mot oss, og vi har vært trofaste mot dem. De har ønsket å ha oss her, og vi føler vi har levert, sier vokalist Åsmund Lande til Alvdal midt i væla i et forsøk på å svare.
  – Som «husband» vil vi fortsette å komme tilbake så lenge vi ikke mottar noen oppsigelse. Det er noe med at publikum her gir oss energi, og da får vi energi sjøl også. Vi girer hverandre opp, og da blir resultatet bra, sier Lande og bandkollegene Peter Larsson, Knut-Oscar Nymo og Einar Stenseng. ?  Lande, Nymo og Stenseng er også en del av De Fjerne Slektningene og kom på scenen igjen etter en kort pause.

Rocketrollet ut av skogen

Lande framhever også den gode produksjonen på Livestock.
  – Første gangen vi var her sa vi at dette er den beste lyden vi har hatt. Dette er et bra sted å spille på, med et veldig Oslo Ess-vennlig publikum. Vi har hatt mange gode opplevelser med publikum her, fortsetter han.
  Både han og bandkollegene medgir at de har vært nervøse på forhånd. Både foran sin første Livestock-opptreden og i år, da de var flyttet framover i programmet og spilte tidligere på kvelden.
  – Jeg var skeptisk første gangen. Vi lurte litt på. Bandene før oss spilte for åtte-ni tilskuere, og det var i praksis folketomt her. Så opplevde vi Alvdal-fenomenet: Rocketrollene kom ut av skogene fra alle kanter, fylte opp og lagde utrolig stemning. Det slo til i dag også, sier Lande.

Fra Alvdal til VG-lista

Kontrastene er store for Oslo Ess. Fra Livestock og Alvdal går turen til Bergen og VG-lista konsert onsdag. Også der sammen med OnklP & De Fjerne Slektningene, og også med artister som Donkeyboy, Gabrielle, Anders Nilsen og Carl Espen.
  Åsmund Lande synes det er minst like gøy med Livestock som med VG-lista.
  – På VG-lista konsert er det mest fjortiser som ikke vet om oss. Det er like gøy her. Det er på steder som dette folk bryr seg, og som har et virkelig Oslo Ess-publikum, sier Lande.

Rekord

Nærmere 900 personer var innenfor gjerdene på Stormoen skytterbane på en fredagskveld der det var tett mellom godbitene fra scena.
  Livestock Bandbattle-vinner The Shame åpnet ballet, før Harvest og Garden Of fulgte. Madder Mortem kom i tillegg inn mellom kveldens to aller største publikumsfavoritter, Oslo Ess og OnklP & De Fjerne Slektningene, før den musikalske delen av kvelden ble avsluttet av Niterain.
  – I fjor var det rundt 750 her første kvelden, så det er en gledelig økning, sier Einar Ødegård Gjelten i Livestock-staben.  Dermed er utgangspunktet perfekt med tanke på å nå målet om 1200 besøkende totalt på årets festival – som dessuten er velsignet med det beste sommerværet det er mulig å få.

Eidsvåg-forventning

Det kan godt hende at målet blir grundig slått også. For lørdag kveld kommer blant andre en av de store bautaene i norsk musikk – Bjørn Eidsvåg til Alvdal.
  Og ikke bare det: Han kommer med fullt band, og vi som har opplevd det før vet at det svinger det virkelig av. De som fortsatt teller på knappene bør derfor absolutt ta turen på Skytterbanen lørdag kveld. Der får de også oppleve fjorårets suksesshistorie – lokale Funky Fjellfolk, og Tuveia & Caroline Røste, Gadarene Wine, Krast, High Time og ikke minst Johndoe.

Terminal-kluss

Til lørdag kveld håper Einar Ødegård Gjelten og den imponerende staben på rundt  130 frivillige å få orden på terminalproblemene som periodevis skapte lang kø ved inngangen fredag kveld. Mobilnettet spilte arrangørene et puss, antakelig på grunn av tordenvær, og dermed gikk registreringen av billetter tregere enn forventet.
  – Det var veldig leit  at det ble køer, og vi iverksetter tiltak for å rette på det til lørdag. Samtidig oppfordrer jeg folk om å være tidlig ute, det er alltid lurt på festival, sier Ødegård Gjelten og er full av lovord om de frivillige mannskapene han har med seg – og som er helt avgjørende for Livestocks suksess.
  – Det har vært en fantastisk interesse fra folk som ønsker å bidra, og vi har flinke og positive folk i alle aldre med oss. Uten dem hadde vi aldri fått til dette, sier Ødegård Gjelten.

Livestock110714B
TOK AV: Stormoen skytterbane «tok av» da OnklP & De Fjerne Slektningene leverte en konsert i toppklasse under Livestock fredag kveld. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714C
FANT TONEN: Liten tvil om at OnklP og slekta fant tonen med publikum under fredagens Livestock-konsert. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714D
ENERGI: Oslo Ess leverte nok en gang et show som strålte av energi – her ved gitarist Peter Larsson og bassist Knut-Oscar Nymo (bak). Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714E
GA ALT: Vokalist Åsmund Lande og Oslo Ess ga nok en gang alt under Livestock. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714F
FLØRT: Åsmund Lande og Oslo Ess fikk som vanlig god publikumskontakt på Livestock. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714G
LEVERTE: OnklP løftet stemningen til uante høyder på Livestock fredag kveld. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714H
DIGGET: OnklP & De Fjerne Slektningene slo godt an blant publikum i Alvdal. Foto: Ivar Thoresen

Livestock110714I
TIDENES KONSERT: OnklP & De Fjerne Slektningene leverte det som definitivt er en av de aller beste konsertene på Livestock noensinne. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse