annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TIL HEST: Hestfolket inntar Savalen i helgen, når Hestivalen arrangeres der for andre gang. Foto: Hestivalen

For andre gang kan Savalen ønske velkommen til Hestivalen. Hestefolkets store mønstring byr på et spennende og omfangsrikt program fra torsdag 7. til søndag 10. august.

Arrangementet som tidligere har flyttet rundt i Hesterikets landskap (Nord-Østerdalen), vokser seg stadig større. I år har rundt 100 ekvipasjer forhåndsmeldt sin ankomst til Savalen.
  Noen ankom allerede onsdag, for så å ri ut fra Savalen, mens de fleste deltakerne  kommer i løpet av fredag 8. august – de såkalte Stjernerytterne.

Økende interesse

Interessen for Hestivalen er økende, besøkende fra Valdres, Gudbrandsdalen, Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag, Akershus – og også noen svenske deltakere – vil prege årets Hestival, i tillegg til ryttere  fra nærområdet.
  På programmet står parade med alle deltakerne, visning av Dølahesten til all slags bruk, fagseminar med turhesteksperten Torbjørn Andersen, turheststevne, felles bading for hest og rytter, og selvsagt westernfest!

Folkefest med hest

Værmeldingen er lovende, så det er duket for en folkefest med hest på Savalen kommende helg.
  Arrangementet er selvsagt åpent for publikum, selv om det i første rekke er et treffpunkt for hesteinteresserte.
  Området rundt Savalen er et eldorado for de ride-interesserte, noe som merkes godt for Savalen Hestesenter, som til daglig tilbyr rideleirer og –turer, både korte og lange.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse