annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 VANT: «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» vant Amandaprisen som årets beste norske barnefilm. Foto: Maipo Film

«Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» vant lørdag kveld Amandaprisen som beste norske barnefilm under Amandaprisutdelingen i Haugesund.

Maipo film, med produsent Cornelia Boysen og regissør Rasmus A. Sivertsen står bak «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa», basert på Kjell Aukrusts folkekjære figurer og miljøer.

Rekordbesøk

Filmen ble en umiddelbar suksess etter førpremieren på Aukrustsenteret i oktober i fjor. Over 750.000 nordmenn så filmen på kino i løpet av november og desember, og den var med det fjorårets klart mest populære film på norske kinoer.
  Til lørdagens Amandaprisutdeling var «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» nominert til tre priser – beste barnefilm, beste kinofilm og beste scenografi/produksjonsdesign.
  I konkurranse med «Doktor Proktors prompepulver» og «Kule kidz gråter ikke» vant Aukrustfilmen prisen som årets beste barnefilm.

Andre vinnere

Aksel Hennie ble kåret til Beste mannlige skuespiller for sin rolle i Pionér, og kunne dermed hente hjem sin fjerde Amanda. Ellen Dorrit Petersen ble kåret til Beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i Blind, mens publikum stemte frem Gåten Ragnarok som vinner av Folkets Amanda.
  Kveldens store vinnere var Blind og Tusen ganger god natt, som stakk av med henholdsvis fire og tre priser. Erik Poppes Tusen ganger god natt ble kåret til Beste norske kinofilm, Beste musikk og Beste foto. Med regidebuten Blind vant Eskil Vogt Amanda for Beste regi og filmen ble også belønnet med Amanda for Beste klipp og Beste lyddesign.
  Amandakomiteens Ærespris ble i år tildelt skuespiller Elsa Lystad.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse