annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SLÅTTEMUSIKK: Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen kommer med blant annet slåttemusikk torsdag 11. september.

Det blir både drivende musikk og festlige historiser på Solsida og Aukrustsenteret nå i september, med to arrangementer  i regi av Den kulturelle spaserstokken i Alvdal.

Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen kommer først med musikken, Alvdals egen Ingrid Vollan står for historiene.
  Torsdag 11. september kommer Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen med konserten Sus i serken. De starter med institusjonskonsert på Solsida omsorgsheim for beboere ved Solsida samt deltakere på Frivilligsentralens eldretreff. På kveldstid blir det åpen konsert på Aukrustsenteret.

Gjenkjennelse og gode minner

Konserten består av frisk og fandenivoldsk slåttemusikk og sprelske fløytetoner, himmelske harpeklanger, fyrrige og tragiske kjærlighetsviser, dramatiske middelalderballader og lyriske bånsuller, sugende polstakt og svingende afrikanske rytmer. Resultatet blir en konsert som spiller på hele det musikalske følelsesregistret.
  – Kjente toner som vekker minner og gjenkjennelse, men også nye klanger og rytmer, alt arrangert i en spennende og frodig musikalsk stil, loves det fra arrangørene.

Ingrid på Solsida

Mandag 15. september besøker så Ingrid Vollan Solsida omsorgsheim med Ta din stokk og la den vandre.
  Vollan leser og forteller, det blir tekster fra "gammeltin" og stubber fra Ola Jonsmoen og andre kjente forfattere. Hun har med seg vers og gamle viser som handler om årets gang, og stoff fra Alvdal midt i væla - hennes egne tekster. Kanskje synges også en allsang eller to.

spaserstokk2
FORTELLER: Mandag 15. september forteller Ingrid Vollan gode historier på Solsida.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse