annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FEMHÆRERSLAGET: Gandal (Ian McKellen) og Bard (Luke Evans) i den nye Hobbiten-filmen, som har premiere 10. desember. Foto: Filmweb.no

Den tredje og avsluttende filmen i Hobbiten-trilogien, bygget på den verdenskjente historien fra Ringenes Herre-forfatteren J.R.R. Tolkien er premiereklar 10. desember. Alvdal kino starter forhåndssalg av billetter 5. oktober.

Som oppvarming til premieren på «Femhærerslaget» onsdag 10. desember viser Alvdal kino i Aukrustsenteret de to første filmene i trilogien kvelden før premieren – tirsdag 9. desember.
  Kl. 18.00 vises «En uventet reise» og kl. 21.00 «Smaugs ødemark» - begge i 2D.
  Så; ved midnatt – natt til onsdag 10. desember – er det klart for selve premieren på «Femhærerslaget». Filmen vise i 3D.

Billetter fra neste søndag

De to første filmene i Hobbiten-trilogien har 11 års aldersgrense og varer begge rundt to timer og tre kvarter.
  Det antas at også den siste filmen i serien vil ha samme aldersgrense, og at den varer mellom to timer og 40 minutter og tre timer.
  Søndag 5. oktober starter altså billettsalget via Alvdal kinos e-billettsystem.

Episk avslutning

Den siste filmen i trilogien, «Femhærerslaget», er den episke avslutningen av eventyret om Bilbo Lommelun, Thorin Eikenskjold og reisefølget av dverger. Ved å kreve tilbake sitt hjemland fra dragen Smaug, slapp de en dødelig og fryktelig kraft ut i verden. En rasende Smaug lot sitt sinne gå utover de uskyldige innbyggerne I Langsjøby.
  Besatt av den gjenkrevde skatten ofrer Thorin vennskap og ære for å omfavne mest mulig av den. Bilbo må ta farlige og desperate valg når han prøver å snakke Thorin til vett, men den største faren ligger foran dem. Ukjent for alle, bortsett fra trollmannen Gandalv den Grå, har fienden Sauron sendt en armé av orker i et snikangrep på Ensomfjellet.
  Mens mørket vokser som et resultat den eskalerende konflikten, må rasene dverger, alver, mennesker bestemme seg - samle seg eller bli knust. Bilbo kjemper både for sitt eget og sine venners liv i det episke Femhærerslaget - Midgards skjebne hviler på deres skuldre.

hobbitenplakat

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse