annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 VETERAN: Benny Borg markerer over 40 år som artist i Norge med jubileumsforestillingen Cornelis, Elvis, Cash & Co. Torsdag 30. oktober vises denne forestillingen i Aukrustsenteret i Alvdal.

Benny Borg har passert 40 år som artist i Norge. Dette markeres med jubileumsforestillingen Cornelis, Elvis, Cash & Co. Torsdag 30. oktober vises denne forestillingen i Aukrustsenteret i Alvdal.

Benny Borg har blitt en suveren ener på historiefortelling, og denne kvelden kommer hele historien. Han presenterer noen av låtene til Johnny Cash, Elvis Presley og Cornelis Vreeswijk – og fortellingene bak dem.
 Selvfølgelig krydres forestillingen med noen av hans egne "schlagere". Humor og alvor går hånd i hånd når Benny Borg står på scenen i Aukrustsenteret, og arrangørene ved kulturkontoret i Alvdal kommune lover en magisk kveld.
  Her blir det mange klassikere fra norsk populærmusikks historie. I upretensiøs trubadurstil byr Benny Borg opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd fra en Morgan Kane-revolver under huden på publikum.   
  I løpet av den snaue halvannen time lange forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen og den allsidige kunstneren han er.  Benny Borgs evne til å være Elvis, Cash, hans praktfulle evne til å formidle Cornelis Vreeswijks musikk er av solid merke. Ved gjenhør av hans egne låter minnes man på Borgs genuine evne til å kombinere iørefallende melodier med tekster som i all sin enkle, følsomme og lett skarpe observasjon treffer rett i mellomgulvet.
  Kun utstyrt med en Martin-gitar full av gromlyd og en fabelaktig stemme presenterer Benny en gjennomført, profesjonell og nyansert forestilling, som tidvis får nakkehårene til å reise seg i ærbødig giv vakt.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse