annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KLAR IGJEN: Solan, Ludvig og Reodor Felgen får selskap av mange nye figurer fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers i den nye filmen «Herfra til Flåklypa», som skal være premiereklar 1. juledag neste år. Foto: Maipo Film

TV2-nyhetene kunne fredag kveld vise de første bildene fra innspillingen av den nye animerte Aukrust-filmen «Herfra til Flåklypa», som skal være premiereklar 1. juledag neste år.

Filmen vil være en oppfølger til fjorårets store filmsuksess «Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa», som ble den mest sette filmen på norske kinoer i fjor – nær 880.000 har sett filmen på kino så langt.
  «Solan og Ludvig. Jul i Flåklypa» fikk også Amandaprisen som årets beste barnefilm.

Store forventninger

Derfor er det naturligvis store forventninger til oppfølgeren «Herfra til Flåklypa».
  Basert på Kjell Aukrusts Flåklypa-univers er det Maipo Film, med regissør Rasmus Sivertsen og produsent Cornelia Boysen som står bak også den nye Aukrust-filmen, og innspillingen er godt i gang.
  Til TV2 sier regissør Rasmus A. Sivertsen at publikum i «Herfra til Flåklypa» vil få stifte bekjentskap med enda flere av Kjell Aukrusts legendariske Flåklypa-figurer.
  Blant dem meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold, bergenseren Olram Slåpen – og ikke minst: Emanuel Desperados.
  – Vi har vår egen tolkning av Desperados basert på Aukrusts strek, men den vil vi først vise fram etter hvert, sier Sivertsen til TV2.

Tror på dukkefilmen

Sivertsen røper i TV2-innslaget at han også har veldig lyst til å følge opp med en tredje Flåklypa-film, uten at det er bestemt ennå.
  – Jeg tror at den detaljrikdommen som dukkefilm gir oss, matcher veldig Kjell Aukrusts tegninger, og at folk synes det er viktig. Også tror jeg at data-animerte filmer har nådd sitt metningspunkt. Vi ser nå på internasjonal basis at dukkefilmer kommer tilbake, sier Rasmus A. Sivertsen.

Se TV2s innslag om den nye Flåklypa-filmen.

Flaaklypafilmny2
APPLAUS OG JUBEL: Regissør Rasmus A. Sivertsen og produsent Cornelia Boysen i Maipo Film kunne ta med seg applaus, jubel og blide alvdøler ut fra førpremieren på «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» på Alvdal kino i Aukrustsenteret for et år siden. Sittende fra venstre; leder i Aukruststiftelsen Lars Espen Aukrust, Aukrustsenterets styreleder Hans Jacob Bull og Alvdalsordfører Svein Borkhus sammen med kona Liv Anne. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse