annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FORFATTER: Per Hvamstad har kartlagt, registrert og samlet informasjon om Østerdalsstuer i ulike varianter. Det er det blitt bok av, og den lanseres på Glomdalsmuseet torsdag. Foto: Ivar Thoresen

Torsdag lanseres boka «Østerdalsstuer. Lokal bygningstype med stor symbolverdi» på Glomdalsmuseet. Per Hvamstad er forfatter av boka.

Alvdøl og etnolog Per Hvamstad har en stund jobbet med å kartlegge og bestandregistrere Østerdalsstuer i ulike varianter. Østerdalsstuene er en viktig bygningstype med utbredelse fra Os i nord til Elverum i sør. Så langt det er kjent er Østerdalsstuene blitt bygd fra 1600-tallet fram til begynnelsen av 1900-tallet.
  Nå har Hvamstads arbeid blitt til boka «Østerdalsstuer. Lokal bygningstype med stor symbolverdi», utgitt av Norsk Kulturminnefond og Hedmark fylkeskommune.
  Boka lanseres på Glomdalsmuseet i Elverum torsdag kveld. Der vil fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen og tidligere direktør Jon Suul innlede, før forfatter Per Hvamstad vil kåsere. Det vil også bli visning av Hansmostua på Glomdalsmuseet, et godt eksempel på ei typisk Østerdalsstue.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse