annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 SYNGER SALMEBOKA: Natt til søndag 30. november skal Alvdal blandetkor synge i én time i forbindelse med «Salmeboka minutt for minutt». Foto: Ivar Thoresen

Fra fredag 28. november til søndag 30. november skal kor fra hele Norge synge alle salmene i den nye salmeboka minutt for minutt direkte på NRK TV. Alvdal blandetkor er med og synger natt til søndag 30. november.

Alle de 899 salmene i den nye salmeboka skal synges fra perm til perm i tidenes norske kor-maraton. NRK samarbeider om prosjektet med Kirkerådet, Norges kirkesangforbund, Norges Korforbund Sør-Trøndelag, menighetsrådet i Nidaros domkirke, Vår Frue menighet og Trondheim Bymisjon.

60 timer

Det legges opp til godt over to døgn med sammenhengende salmesang i og utenfor Vår Frue kirke i Trondheim fra fredag 28. november til siste sang er sunget en eller annen gang i løpet av søndag 30. november. Alt sendes direkte på NRK TV – salme for salme, minutt for minutt.
  Det anslås at det totalt vil ta rundt 60 timer å synge seg gjennom salmeboka.

200 kor – ett fra Alvdal

Rundt 200 kor har meldt sin interesse for å delta i prosjektet, som skal følge opp suksessene NRK har hatt med minutt-for-minutt TV fra Bergensbanen, Hurtigruta og med strikking.
  Ett av korene er Alvdal blandetkor, som har øvd flittig for å være klar til de skal i ilden i Vår Frue kirke.
  Antakelig har de øvd på å være sent oppe også – for vårt lokale blandetkor er tildelt sangtid mellom klokka 01.00 og 02.00 natt til 30. november.
  Så da er det bare å kvile godt på ettermiddagen, benke seg foran TVen og følge med på en times nattsang med lokale gullstruper på NRK 2.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse