annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 FRA FILMEN: I dokumentaren E-team, portretteres alvdølen Ole Estein Solvang (t.v.) og hans kone Anna Neistat (nærmest), samt to av deres kolleger, i det komplekse og utfordrende arbeidet de utfører for menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch. Foto: Big Mouth Productions/E-team.

Ole Estein Solvang (36) fra Alvdal og kona Anna Neistat (38) er to av hovedpersonene i dokumentarfilmen E-team, som dokumenterer overgrep i krigssoner verden over. I romjula vises filmen på Alvdal kino, med Solvang til stede.

Den mye omtalte dokumentarfilmen E-team hadde premiere på Netflix i månedsskiftet oktober-november. Dokumentaren følger Human Rights Watch sitt Emergency team (E-team) på reiser til Syria og Libya under den arabiske våren. Her dokumenterer de Bashar al-Assads og Muam­mar Gaddafis forbrytelser mot egen befolkning, og jobber målrettet for å spre informasjon om grusomhetene til internasjonale medier og beslutningstakere.

Gjør en forskjell

– Det er ikke alltid vi har gjennomslagskraft, at vi føler vi gjør en forskjell. Men noen ganger gjør vi det, og det er en voldsom motivasjon når vi gjør en forskjell for folk på bakken, sa Ole Solvang til Aftenposten i en stor reportasje om filmen i anledning Netflix-premieren.
  Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch fremskaffer mye og viktig informasjon gjennom sitt arbeid. Informasjon som ellers ikke er så lett tilgjengelig.
  – Dette er absolutt noe vi har sett de siste årene, at medier, både TV og aviser, har mindre og mindre budsjett for utenrikskorrespondanse, og færre og mindre erfarne korrespondenter ute i verden. Delvis blir tomrommet fylt av frilansere, men vi ser at det er større og større etterspørsel etter den informasjonen vi har, sier Solvang til Aftenposten.
  – Det gjør sitt til at jobben vår blir enda viktigere, men også mer krevende, i og med at vi blir en av stadig færre uavhengige observatører på bakken.

Svarer på spørsmål

I romjula, nærmere bestemt 3. juledag, 27. desember kl. 12.00 vises filmen i Alvdal kino på Aukrustsenteret.
  Ole Estein Solvang vil sjøl være til stede, og stiller seg til disposisjon for å svare på spørsmål både om filmen og sitt arbeid i Human Rights Watch etter filmen.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse