annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TIL FINALEN: Einar Ødegård Gjelten (fra venstre), Hans Steien Rasmussen, Gina Ødegård Gjelten og Andreas Borkhus Tronsgård i Livestockfestivalen da de presenterte Bjørn Eidsvåg som en av artistene til årets festival. For innsatsen i mange år fikk de Frivillighetsprisen 2014 i Hedmark og var med som en av tre finalister i kåringen av den nasjonale prisen. Foto: Ivar Thoresen

Livestock var torsdag i TV2-studio under «God Morgen Norge» som en av tre finalister da vinneren av Frivillighetsprisen 2014 ble kåret på direkten. Prisen gikk ikke til Alvdal denne gangen, men det er uansett imponerende å komme til finalen.

188 forslag til kandidater lå på bordet da styreleder Sturla Stålsett og organisasjonen Frivillighet Norge startet det møysommelige arbeidet med å kåre årets vinner.

Vant i Hedmark

Den driftige gjengen bak Livestockfestivalen i Alvdal var en av kandidatene, og de tok seg videre i konkurransen etter først å ha fått Frivillighetsprisen 2014 for Hedmark.
  I forrige uke ble fem nasjonale kandidater presentert på «God Morgen Norge» på TV2, med mulighet for folk til å stemme fram sine favoritter. Etter den avstemningen stod tre kandidater igjen da vinneren skulle kåres torsdag morgen – det var Livestock, pensjonistgruppa fra IL Vindbjart og «De ville bak fjellet» - jentene som har flyttet tilbake og jobbet iherdig for å skape nytt liv i bygda Dyfjord i Finnmark.

Stas uansett

Og da kulturminister Thorild Widvey delte ut prisen på TV2, var det gjengen fra Finnmark som fikk årets pris.
  Men det var ingen sure Livestock-miner i studio av den grunn. Audun Jøstensen Lutnæs og Einar Ødegård Gjelten representerte Livestock på TV2 og var uansett fornøyd med en finaleplass.
  – Veldig stas å være her. Spesielt på vegne av alle de over 100 frivillige som legger ned en formidabel innsats for å få Livestock i havn, sa Lutnæs.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse