annonse
Kultur

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 IMPONERENDE: Leif Braseth har gjort en imponerende jobb gjennom hele 25 år med å samle stoffet til det som nå er blitt boka «Samer sør for midnattssola». Den ble lørdag lansert for fullsatt sal i Aukrustsenteret. Foto: Ivar Thoresen

Etter 25 års arbeid kunne Leif Braseth (82) glede seg over en fullsatt Flåklypasal i Aukrustsenteret da boka hans om sørsamene ble lansert lørdag.

«Samer sør for midnattsola» er tittelen på verket av ei bok på over 500 sider som forfatteren fra Alvdal har samlet stoff til gjennom et kvart århundre. Og det er ikke bare en spennende og lesbar historie han presenterer. Det er også viktig dokumentasjon om en folkegruppe som har hatt tøffe kår opp gjennom historien.

Fascinerende smakebit

Boka har høstet mange lovord allerede, og da var det selvfølgelig ekstra artig at Flåklypasalen i Aukrustsenteret var fylt omtrent til siste plass da boka offisielt ble lansert lørdag.
  Det satte også forfatteren sjøl pris på, og han ga salen det de kom for – en fascinerende smakebit på boka og sørsamenes historie.

Sørsamisk kultur

Før det hadde Marja Fjellheim Mortenson satt stemningen med sørsamiske viser og joik.
  Boklanseringen ble arrangert i et samarbeid mellom Alvdal Bibliotek, Historielaget Frederiks Gave og Alvdal Turforening.
  Leif Braseth er født og oppvokst i Kvam i Nord-Trøndelag, men har bodd i Alvdal siden 1988.

BrasethSamebok2
INNLEVELSE: Marja Fjellheim Mortenson fremførte sørsamiske viser og joik med innlevelse. Foto: Ivar Thoresen

BrasethSamebok3
FULL SAL: Flåklypasalen var fylt til nesten siste plass da Leif Braseths bok ble lander. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse