annonse
Kultur
KOMMER TILBAKE: Funky Fjellfolk tok Livestock med storm i fjor – som året før. Thomas Furulund Erstad på trombone, Simen Nyhus på saksofon og resten av gjengen med dyktige lokale musikere kommer tilbake til Livestock også i år. Foto: Ivar Thoresen
KOMMER TILBAKE: Funky Fjellfolk tok Livestock med storm i fjor – som året før. Thomas Furulund Erstad på trombone, Simen Nyhus på saksofon og resten av gjengen med dyktige lokale musikere kommer tilbake til Livestock også i år. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

Etter fjorårets suksess er det store forventninger til årets utgave av Livestockfestivalen. Ut fra programmet å dømme ligger alt til rette for en ny suksesshelg på Stormoen skytterbane i juli. – Men vi har fortsatt behov for frivillige som vil hjelpe til under festivalhelga, sier Einar Ødegård Gjelten.

– Det er særlig lørdag 11. juli vi fortsatt mangler en gode del hjelpere for å sikre at Livestockfestivalen blir akkurat så bra som vi ønsker den skal bli for våre gjester, fortsetter Ødegård Gjelten.
  Han håper alvdøler og nord-østerdøler for øvrig i alle aldre vil ta utfordringen og melde seg som frivillig hjelper.
  – Det er mange oppgaver vi trenger hjelp til, og vi er spesielt på jakt etter folk over 18 år som kan bidra med vakthold, sier Ødegård Gjelten og er nøye med å presisere at det skal være artig å være vakt på Livestock.
  – Ingen må jobbe hele tida, og de som gjør en jobb som vakt får gratis inngang til resten av festivalen. I tillegg får de mat og drikke når de hjelper til, og vi har også lagt det opp så fleksibelt at alle skal kunne få med seg litt av det som skjer på scena samtidig som de er på vakt. Ingen skal måtte stå alene i en mørk krok hele kvelden, understreker Ødegård Gjelten.

LivestockFrivilligTRENGER FRIVILLIGE: Einar ødegård Gjelten – her i forkant av fjorårets Livestock – trenger flere gode frivillige for å sikre ny Livestocksuksess i juli. Foto: Ivar Thoresen

Også til årets festival står godbitene i kø – klare for å entre Livestock-scena i løpet av helga 10. – 12. juli, og arrangørene fortsetter og forsterker sitt frieri til alle aldersgrupper – gjennom et variert og spennende konsertprogram.
  Her er hva du har i vente:

Fredag 10. juli:
• STRANDED
Stones, Satriani og Bonamassa står på spillelista når Stranded entrer Livestock-scenen. Leif Åge Strand (gitar), Hans Kaspar Bjørsagård (bass/vokal), Kristoffer Sørensen (gitar/vokal) og Jon Schärer (slagverk) spiller/har spilt i mange ulike settinger, men Stranded er et prosjektband med musikk de helst vil spille. Nemlig gitarbasert rock, gjerne med røtter i blues og 70-tall. Mest cover, men også noen egne låter.

• GLEFS
Med ett bein solid plantet i et syrete rockeunivers og ett i hittil noe mer uutforskede territorier er Glefs en symbiose av prog/jazzrock tilsatt en dose støy fra det ytre rom. Bandet består av Hans Martin Storrøsten (gitar, vokal og tunge), Eirik Mathias Husum (bass og hår), Frode Vingelsgård Strand (gitar og skjegg) og Kim André Th. Rønningen (trommer, vokal og ansiktet mot vinduet).

• CASA MURILO
Mange fullmåner har gått siden to engelske gutter møtte hverandre, en snill mann ved navn Murilo, og til slutt to norske jenter i Brasil. Guttene bodde lenge i huset til Murilo, og livet var et riktig brasiliansk eventyr. Men så en dag traff de engelske guttene de norske jentene, og ble forelsket, og de flyttet sammen til Norge. Der startet guttene Dan og Chris et band sammen som de kalte Casa Murilo, som betyr nettopp Murilo sitt hus. Med andrealbumet ”The Rise and Fall (Sony Music) fikk de to nye radiohits, flere TV-opptredener (bla NRK Lindmo med intervju og spilling), bandet spilte på Hovedscenen under Øyafestivalen, konserter i Tyskland, Nederland, Storbritannia, Sri Lanka, samt 17 shows på 14 dager i Bangladesh og India, samt mer enn 50 konserter i Norge.

• THE DOGS
Kun 9 måneder etter at albumet «The Tears Are Voodoo» ble sluppet til et regn av 5’ere i norsk presse, slapp Oslobandet The Dogs sitt tredje album «Black Chameleon Prayer». Bandet har allerede høstet 6 x 5’ere, blant annet i VG og Aftenposten. Frontmann og låtskriver Kristopher Schau er, ifølge ham selv, i sitt livs låtskriverform.

• TEAM ME
Det gikk bare to år fra den tilfeldige debutkonserten på Urørtfinalen 2010 til Elverumsbaserte Team Me vant Spellemannsprisen for årets popalbum med den kritikerroste debutplata ”To The Treetops!” og var blitt Norges mest populære indieband. Team Me fikk også fort internasjonal oppmerksomhet, med radiolisting og omtaler og konserttilbud fra verden over. Det ble to hektiske år, i kjølevannet av debutalbumet spilte Team Me over 250 konserter over hele verden. Utsolgte konserter i byer som Tokyo, Berlin, London, Paris, Amsterdam og over hele Norge. Team Me har vunnet flere internasjonale musikkpriser og blitt en suksesshistorie innen norsk musikkeksport, med store omtaler i internasjonale media som NME, The Guardian, Q Magazine, The Sunday Times og mange flere.

LivestockTeamMeFRA ELVERUM: Suksessrike Team Me kommer fra Elverum til Livestock på Skytterbanen i Alvdal i juli. Foto: Arnfinn Johnsen

Lørdag 11. juli:
• BROKEN BARDS
Broken Bards består av en østlending og en trønder i 20-årene, som begge er brennende interessert i den irske musikktradisjonen, og ønsker å levere dette til det norske publikum i sin rette ånd. Inspirert av band som The Dubliners og The Pogues fremføres kjente og ukjente irske folkelåter med kassegitar, kassebass, tostemt vokal, og litt munnspill i ny og ne.

• KIM ANDRÉ RØNNINGEN
Har du noen gang kjørt opp mot Savalen og sett en fyr med caps, syklende på bakhjul? Da har du sett Kim André Rønningen. Det kan også være du har sett han på The Voice på TV2. Fåsetingen med den dype stemmen, gitar og den lyse falsetten. Her kommer han med fin, egenskrevet popmusikk i en nedstrippet og rolig innpakning. Dette blir musikk for lyttere, ikke skravlere.

LivestockKimAndreTHE VOICE: Fåsetingen Kim André Rønningen har tatt TV-publikummet med storm i The Voice på TV2. Nå er han klar for Livestock. Både alene og sammen med bandet Glefs. Foto: Robert Holand, TV2

• DEKKA&SLEKTA
Fem jenter fra Nord-Østerdal videregående skole som er omtalt for sitt gode humør og spreke humor. I påska hadde de sin Livestock-debut under festivalens Kick-off på Salvalen. Dette ga mersmak for jentene og nå er de klare for å entre Livestock-scena på Stormoen i sommer. Dekka og Slekta har et repertoar som er fylt med sommermusikk som alle kommer til å sette pris på i festivalvarmen på Stormoen. Bandet består av: Ann Jorunn Røe, Guro Tronsmoen, Oda Tangen, Ragnhild Moan og Tora Trønnes Lilleeggen.

• JØRN HOEL & THE BLUE GROOVE
Enkelte artister har evnen til å levere full pott hver gang de opptrer. Jørn Hoel er en slik artist. Med sin særegne stemme, udødelige sanger, gode historier og unike opptredener i forskjellige tv-sammenhenger de siste årene har han blitt en klassiker. Nå er Jørn Hoel og The Blue Groove klare for Livestock. Med låter fra hele hans karriere og kanskje med noen gode historier på toppen er vi sikker på at dette kommer til å blir en flott konsertopplevelse for alle våre festivaldeltakere.

• FUNKY FJELLFOLK
Etter å ha debutert som band på Livestock i 2013  og blåst liv i stive dansebein fra nord-østerdalen, gleder FFF seg til nok en gang å innta Livestockscenen. Bandet spiller en herlig miks av funk- og discolåter som gjør at det rykker i taktfoten fra første tone. Bandet består av meget dyktige musikere fra vår egen region, fra Rendalen i sør til Røros i nord. Vi samles til de store anledninger og hva er vel da mer passende enn Livestock på Stormoen skytterbane i Alvdal.

• THE HICKS
Med Twin Guitars, Hammond, fjellstøtt komp og fryktløst mannskor leverer The Hicks drivende countryrock med store refreng, store ego og store baller! The Hicks ble startet våren 2011 som et coverband med countryrock på reportoaret. Etter et par utskiftninger og hard jobbing på øvingsrommet med låtskriving, utviklet The Hicks raskt sitt eget sound. Inspirert av artister som Travis Tritt, The Eagles, The Band og Lynyrd Skynyrd for å nevne noen, spiller The Hicks rock, med bein i både blues og country og et sound godt forankret i 70-tallet.

• SKAMBANKT
I 1994 skulle det være bandstand på Klepp. Et band hadde brått meldt avbud, en spot var ledig. Det var da Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe og Tollak Friestad fikk idéen om å starte opp et nytt band. De lagde og øvde inn 9 låter på én dag, framførte dem samme kveld. Deretter slapp de en demo, spilte tre konserter, og la opp. Bandet kalte de Skambankt. Så gikk det ti år. Jærguttene var eldre, og vann hadde rent under alle bruene. Terje Winterstø Røthing spilte gitar i Kaizers Orchestra, men det brant under rockeføttene til de gamle kompisene. Skambankt-materialet og Skambankt-lyden ville ikke ligge i ro. De hentet fram den gamle energien og parret den med den nye. Skambankt anno 2000-tallet ble født.

• TU LEEN
Tu lèen er et Alvdalbasert band som ble grunnlagt i 2013. Målsetningen var da å spille i et 30årslag i november dette året. Dette ble en suksess og lysten til å fortsette var stor. Bandet har spilt på ulike arrangementer i Nord-Østerdal det siste året, og de gleder seg til å kunne få spille på Norges nydeligste festival. Tu lèen spiller norske coverlåter som skal skape god stemning. Publikum vil få høre flere låter fra blant annet Dumdum boys, Oslo Ess og CC cowboys. Bandet består av Hågen Ness på trommer, Gunnar Ness på bass, Roger Berget på gitar og Kristian Dalen på vokal. I tillegg til disse har de tatt inn Ronny Skogli på gitar for å gi publikummet på Livestock 15 en enda bedre opplevelse.

LivestockTuLeenLOKALE HELTER: Tu Leén er lokale helter fra Alvdal som har stor suksess med kjente og kjære coverlåter. I år debuterer de på Livestock.

I tillegg til musikken er det selvsagt også i år LIVESTOCK BASECAMP – med mål om å øke aktivitetstilbudet i Nord-Østerdalen og promotere fjellregionens muligheter og potensiale innen ekstremsport og aktivt friluftsliv.
  Juving, downhillsykling, elvepadling, buldring, tandemflyvning med paraglider og tandem fallskjerm i regi av HaGL fallskjermklubb er blant aktivitetene som har vært tilbudt på Livestock Basecamp årlig siden 2010.
  Slik blir det også i år. I tillegg kommer nyvinninger som  toppturer på sykkel med festivalområdet som startpunkt. Det blir magiske høyfjellsstier, og mulighet for lunsj på festivalområdet, og afterbike-beer etter siste topptur. Sammen med Basecamp Os tilbys også elvepadling hvor det blir muligheter for å utfolde seg i det våte element. Det blir et basiskurs med fokus på sikkerhet, eskimorulle, og en liten kosetur for å få en smakebit på en fantastisk aktivitet. I år blir det dessuten fokus på tauklatring og flere klatreruter blir boltet opp, hvor det blir muligheter for både nybegynner og garva klatrere til å få utfordret seg.
  Men, som sagt: Uten frivillige hjelpere blir alt vanskeligere for den driftige arrangør-gjengen, meld deg derfor på allerede i dag, og bidra til å sette Alvdal på kartet på en virkelig positiv måte.

Se Livestocks hjemmeside for mer informasjon.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse