annonse
Kultur
STOR STEMNING: Frivilligheten betyr alt for at Livestockfestivalen kan vokse og utvikle seg til å bli bedre og bedre år for år. Her fra fjorårets festival, med Oslo Ess på scena. Foto: Ivar Thoresen
STOR STEMNING: Frivilligheten betyr alt for at Livestockfestivalen kan vokse og utvikle seg til å bli bedre og bedre år for år. Her fra fjorårets festival, med Oslo Ess på scena. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

LivestockLogo– Vi har fått veldig god respons på forespørslene om frivillige hjelpemannskaper til årets Livestockfestival, men mangler fortsatt litt vakthold natt til søndag, søndag morgen og på dagtid lørdag, sier Einar Ødegård Gjelten.

Frivilligsjef Ødegård Gjelten og resten av den driftige og idealistiske kameratgjengen som står bak Livestock, jobber i disse dager naturlig nok på høygir med de siste forberedelsene til årets festival – og det gjør de med samme entusiasme, glede og «korpsånd» for niende år på rad, med ett mål for øyet: Å gjøre årets Livestockfestival til tidenes beste.

Frivilligheten betyr alt

– De frivillige betyr alt. Vi får ikke gjennomført noe som helst uten at vi har mange frivillige med oss. De er helt uunnværlige, sier Einar Ødegård Gjelten.
  Det er frivilligheten og dugnadsånden som ligger i bunnen for hele arrangementet. Sammen med et inderlig ønske om å skape et kultur- og aktivitetsarrangement med kvalitet for folk i Alvdal og i regionen ellers.
  – Hadde målet vært å tjene penger på det, hadde vi nok brukt de mange timene som legges ned på noe annet, sier Ødegård Gjelten.
  Da det hele startet i 2007 var det rundt 300 publikummere og 20 frivillige. I fjor var det cirka 1 500 festivaldeltakere på Livestock, og antallet frivillige har økt til godt over 100.

Proffe vakter

– Vi fikk veldig god respons da vi etterlyste flere frivillige gjennom Alvdal midt i væla, forteller frivilligsjefen videre.
  Det betyr at det meste av kjernetida når er fylt opp med mannskap.
  – Vi mangler noen natt til søndag, søndag morgen og litt på dagtid lørdag. Og da er det jo en fin mulighet til å gjøre en innsats og samtidig få gratis inngang til gode musikkopplevelser. De som gjør en frivillig innsats får gratis adgang til resten av festivalen. Nattevaktene betaler vi også litt for.
  – Nytt av året er det dessuten at vi har leid inn et par profesjonelle vakter fra et vaktselskap. Vi har heldigvis vært forskånet fra mye bråk og problemer, men Livestock begynner nå å bli såpass stort at det tilsier at det kan være lurt å ha med noen som er vant til å håndtere konfliktsituasjoner, sier Ødegård Gjelten.

Kulturkort-billetter igjen

Fredag 10. juli starter årets Livestockfestival på Stormoen skytterbane. Så langt er det forhåndsolgt billetter på nivå med fjoråret.
  – Forhåndssalget har vært bra, men det er også bra med billetter igjen. Mange med Ungdommens Kulturkort har kjøpt festivalpass på forhånd. Det må de for å få rabatt. Det er et begrenset antall rabatterte billetter med Kulturkortet, men det er fortsatt noen igjen – og de kan kjøpes til og med neste torsdag, sier Einar Ødegård Gjelten og røper at arrangørene ellers ser ut til å ha kontroll på det meste foran årets festival.
  – Nå gleder vi oss bare til å komme i gang.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse