annonse
Kultur
SNART KLART: Det gjenstår fortsatt en del arbeid før festivalområdet på Stormoen skytterbane er klart, men til fredag lover Gina Ødegård Gjelten, Andreas Borkhus Tronsgård, Audun Lutnæs og resten av arrangørstaben at alt skal være på plass. Foto: Ivar Thoresen
SNART KLART: Det gjenstår fortsatt en del arbeid før festivalområdet på Stormoen skytterbane er klart, men til fredag lover Gina Ødegård Gjelten, Andreas Borkhus Tronsgård, Audun Lutnæs og resten av arrangørstaben at alt skal være på plass. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

LivestockLogoMed de frivillige var over 1600 innenfor portene under fjorårets festival. I helga sikter Livestock-arrangørene mot ny publikumsrekord, med det mest komplette festivalprogrammet de noen gang har hatt.

– Vi har et mål om ny rekord, men er fornøyd om vi når fjorårets besøkstall, samtidig som vi klarer å utvikler festivalen, sier bookingsjef Andreas Borkhus Tronsgård på vegne av optimistiske arrangører – som i møtet med pressen torsdag ellers var representert med festivalsjef Audun Lutnæs og presse-/PR-sjef Gina Ødegård Gjelten.

Komplett program

– Etter vår mening presenterer vi i år det mest komplette programmet vi har hatt noensinne. Det er kvalitet gjennom hele helga og en fin miks mellom veldig gode lokale artister og veldige gode nasjonale artister, sier Audun Lutnæs.
  Andreas Borkhus Tronsgård legger til:
  – Jeg tror flere i løpet av helga vil oppleve artister og musikk de ikke visste at de likte.
  Team Me, Jørn Hoel, Funky Fjellfolk og Skambankt er noen av headlinerne under årets Livestock. Se hele festivalprogrammet på Livestockfestivalen.no.

Fint vær, og billetter igjen

Arrangørene melder om godt forhåndssalg av billetter, men påpeker at det fortsatt er mulig å forhåndskjøpe billetter til årets Livestockfestival – og at det også er igjen noen rabatterte Kulturkort-billetter.
  Samtidig minnes det om det nye busstilbudet fra Røros til Alvdal og tilbake i forbindelse med Livestock – både fredag kveld og lørdag kveld. Det er en nyhet i år. Det samme er det gratis transporttilbudet mellom skytterbanen og Steia på dagtid lørdag.
  Dessuten: Det blir bra vær under hele Livestock-helga. Litt kaldt fredag, men opp mot 20 grader lørdag – og nedbørsfritt både fredag, lørdag og søndag.
  – Livestock-været slår alltid til, så dette blir bra. Litt kaldt fredag, men nord-østerdølene vet å kle seg. Dessuten spilles det musikk som varmer, sier Ødegård Gjelten, Tronsgård Borkhus og Lutnæs.
  • Du kan sjekke Livestock-været på yr.no.

Flere aktiviteter og ny scene

Aktivitetstilbudet gjennom Livestock basecamp er også utvidet og Audun Lutnæs melder om god påmelding – men fortsatt plasser igjen – på både downhill-sykling, stisykling, juving, klatring og elvepadling.
  – Så er det plass til enda flere på tilbudet om fallskjermhopping, forteller han.
  Påmelding til aktivitetene kan gjøres via Livestocks hjemmeside.
  Nytt av året er også en mindre Basecamp-scene på festivalområdet på Skytterbanen. Der blir det to konserter lørdag ettermiddag og tidlig kveld – først irsk med Broken Bards, deretter med The Voice-kjente Kim André Rønningen fra Fåset.
  – Dette kan kombineres både med smaking på lokalt øl og paintballskyting på blink.

Vil lønne festivalsjef

I sitt niende år har Livestockfestivalen vokst seg såpass stor at det er krevende å holde utviklinga i gang bare med ei arrangørgruppe på rundt ti personer – som gjør alt på dugnad, og som stort sett består av de samme som dro det hele i gang i 2007.
  Med et budsjett på rundt 1,3 millioner kroner er Livestock blitt såpass stort at arrangørene ønsker å få til finansiering som gjør at de kan ha en festivalsjef i 20% stilling fram mot neste års 10-års jubileum. De jakter også på noen som kan jobbe med markedsføring og sponsorer gjennom hele året.
  – Årets budsjett er det høyeste vi har hatt. Vi har satset i år. Alle ledd er forsterket og gjort bedre for at vi skal kunne levere en kvalitetsfestival og gjøre publikumsopplevelsen enda bedre, sier Audun Lutnæs.
  Også i år berømmer arrangørene rundt 150 positive og velvillige frivillige som hjelper til og sørger for å få det store arrangementet godt i havn.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse