annonse
Kultur
TRE PÅ RAD: Funky Fjellfolk leverte topp klasse på Livestock for tredje år på rad. Foto: Ivar Thoresen
TRE PÅ RAD: Funky Fjellfolk leverte topp klasse på Livestock for tredje år på rad. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

LivestockLogoSola jagde nordavinden på dør og Livestock-lørdagen fikk den varmen og den rammen festivalen fortjener. Avslutningskvelden ble ganske formidabel og fjorårets publikumsrekord ble mest trolig slått.

– Totalt sett er jeg veldig fornøyd med årets Livestock.  Vi har hatt fantastiske konserter med fantastiske artister helga gjennom, sier festivalsjef Audun Lutnæs til Alvdal midt i væla natt til søndag.
  Mellom 700 og 800 besøkte  Livestockfestivalen fredag. Lutnæs har ennå ikke lørdagens tall klare, men har håp om at de er i samme størrelsesorden slik at han og medarrangørene kan nå målet om å slå fjorårets rekord med 1600 besøkende.

Kruttsterk hovedrett og smakfull dessert

De lokale heltene Hågen Aspås Ness, Kristian Dalen, Gunnar Ness,  Roger Berget og Ronny Skogli i Tu Lèen satte et perfekt musikalsk nedslag for årets Livestockfestival da lørdagskvelden var blitt natt – med sanger det gikk an, og passet godt, å synge med til.
  Det ble som en velsmakende og passende dessert etter en hovedrett som var både mektig og kruttsterk på smak. Den kom i form av Skambankt – anført av Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø Røthing. Dandert med så mye lyd, lys og energi at det blåste fletta av de fleste på Stormoen skytterbane da mørket senket seg, og også det yngre publikum tøt fram fra campingplassen og sine vorspiel rundt omkring.
  Hardrock, punk, eller bare rock? Kall det hva du vil. Skambankt kom til Alvdal fra store scener som Roskilde, Øya og Slottsfjell – men leverte på øverste hylle også midt i væla. Mer kunne ingen forlange.

Friske forretter og appetittvekkere

Før det hadde kvelden vært full av friske forretter og appetittvekkere.
  Hvileretter var det ikke snakk om fra scena. Ikke fra kiosken heller, for den saks skyld. Der berget den nydelige hamburgeren fra Vingelen Mat – gjerne kombinert med lokalt øl – kvelden for mange festivaldeltakere i løpet av helga.
  De musikalske oppspillene fram mot en formidabel finale startet med det lokale jentebandet Dekka & Slekta. Alvdalsjentene Guro Tronsmoen og Tora Trønnes Lilleeggen leverte sammen med Ann Jorunn Røe, Oda Tangen og Ranghild Moan prov på at det er liten grunn til å bekymre seg for den regionale musikk-rekrutteringen.
  Langt mer meritterte Jørn Hoel fulgte opp sammen med The Blue Groove. Pur klasse det også naturligvis, sjøl om sindige østerdøler ikke var i nærheten av å storme scenen.

Fantastiske fjellfolk

Derimot ble det mer liv i leiren da det ene av Livestocks to husband – Funky Fjellfolk  –  overtok scenen.
  Funky Fjellfolk er regional musikalsk toppklasse som debuterte på Livestock i 2013 og umiddelbart ble en publikumsvinner. Lørdag kveld var Ane Linn Haagaas – vokal, Vegar Bekken – vokal, Erik Roll – gitar, Tore Reppe – tangenter, Tommy Dalbakk – bass, Håvard Dahl – trommer, Morten Tømmermo – trompet, Jon Erik Gjelten – trompet, Magne Erik Røe – trombone, Olav Korssjøen – sax og  Simen Nyhus – sax , tilbake på Livestock-scena for tredje år på rad – og skapte like stor begeistring som i fjor og året før.
  – Jeg var på Paul McCartney-konsert i Telenor Arena tirsdag. Dette stod ikke tilbake for den. Jeg synes dette var bedre, sa en tilreisende festival-deltaker fornøyd til Alvdal midt i væla på Skytterbanen lørdag kveld.
  Den kommentaren kan de ta med seg, både Livestock-arrangørene og Funky Fjellfolk, som overlot scena til countryrockerne The Hicks, som satte den siste gode stemningen før Skambankt kom til Alvdal – massivt, tungt og treffende.
  PS! Livestocks andre husband er Oslo Ess. De var ikke med i år, men det vil forundre oss litt om de ikke står på plakaten til neste års 10-årsjubileum.

Nesten knirkefritt

Den driftige og erfarne Livestock-staben, inkludert rundt 150 frivillige og noen innleide profesjonelle vakter, leverte nok en gang et imponerende kvalitetsarrangement – både på dag- og kveldstid.
  Også årets Livestockfestival forløp uten de store tumultene, eller uønska hendelser som fort oppstår når store mengder folk samles i lystig lag.
  En utforkjøring og mistenkt promillekjøring natt til lørdag er så langt notert som den eneste hendelsen det har vært nødvendig for Politiet å forholde seg til.
  Politiet har for øvrig vært godt og synlig til stede hele helga.
  Se også Alvdal midt i vælas reportasjer fra Livestock fredag og Livestock Basecamp lørdag.

Her er noen bildeglimt fra lørdagskvelden på Skytterbanen:

Dekka & Slekta

Alle foto: Ivar Thoresen

LS1107Dekka1

LS1107Dekka2

LS1107Dekka3

LS1107Dekka4

LS1107Dekka5

LS1107Dekka6

Jørn Hoel & The Blue Groove

Alle foto: Ivar Thoresen

LS1107JH1

LS1107JH2

LS1107JH3

Funky Fjellfolk

Alle foto: Ivar Thoresen

LS1107FF1

LS1107FF2

LS1107FF3

LS1107FF4

LS1107FF5

LS1107FF46

LS1107FF7

LS1107FF8

The Hicks

Alle foto: Ivar Thoresen

LS1107Hicks1

LS1107Hicks2

Skambankt

Alle foto: Ivar Thoresen

LS1107Skambankt1

LS1107Skambankt2

LS1107Skambankt3

LS1107Skambankt4

LS1107Skambankt5

Tu Lèen

Alle foto: Trine Asphaug

LS1107TuLeen1

LS1107TuLeen2

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse