annonse
Kultur
KOMMER: Peter Normann Waage holder foredrag på biblioteket torsdag kveld. Foto: Privat
KOMMER: Peter Normann Waage holder foredrag på biblioteket torsdag kveld. Foto: Privat
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

Hva er det med Russland? spør eksperten, forfatteren, frilansjournalisten og oversetteren Peter Normann Waage i et foredrag på biblioteket torsdag kveld.

Peter Normann Waage (62) er forfatter, frilansjournalist og oversetter, med 17 egne bøker bak seg. Han arbeidet i 13 år i Dagbladets leder- og kommentaravdeling og har flere studieopphold i Russland og Italia bak seg.
  Torsdag kommer han til Alvdal bibliotek med foredraget «Russland er sitt eget sted», med utgangspunkt i sin egen bok med samme tittel. Hvorfor er landet så annerledes enn resten av Europa? Hvordan kan Russland ha fostret så store forfattere, samtidig som det har en så kaotisk og totalitær politisk historie? I Russland er sitt eget sted tar Peter Normann Waage opp disse og en rekke andre spørsmål. Han søker etter svarene i landets kulturhistorie. Boken ble avsluttet rett før Duma-valget i desember 2011 og de etterfølgende demonstrasjonene. Den gir likevel uvurderlig bakgrunnsinformasjon for å forstå det som skjer i vårt store naboland.
  Temaet er mer aktuelt enn noensinne, og med en ekspert av dette kaliberet på besøk, er det all grunn for alvdølene til å kjenne sin besøkelsestid torsdag kveld.
  Etter foredraget blir det bokkafé på biblioteket.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse