annonse
Lag og foreninger

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

ROSEHAGE: Det er velstelt, fargerikt og spennende i den imponerende hagen til Romualdo Avestruz. Søndag åpner han hagen rundt huset sitt Vestate for alle som vil komme på besøk. Foto: Ivar Thoresen

I samarbeid med Hageselskapet inviterer Alvdal hagelag til årets største hagefest førstkommende søndag. I Alvdal tar tre av hagelagets medlemmer gjerne mot besøk, blant dem Romualdo Avestruz, som har en fantastisk hage Vestate.

HS 1000 logoArrangementet er et ledd i Hageselskapets storsatsing – 1000 åpne hager, og foruten Avestruz, åpner Tove Marit Slemdal på Moan og Ingrid Storrøsæter på Åsen gård hagene sine for alvdølene søndag.

Åpent for alle

– Det finnes ingen fasit for hvordan en hage skal se ut. Det vi ønsker er å møte andre med samme interesse, som vi kan dele erfaringer med og høste ideer fra, sier Ingrid Storrøsæter i Alvdal hagelag.
  – Det er ikke noe krav om å være medlem av et hagelag for å legge søndagsturen innom en eller flere av de åpne hagene for å slå av en hageprat og ta en kaffekopp, understreker Storrøsæter.

Drømmehagen

– Det er spennende å se at det spirer og gror. Jeg har alltid vært interessert i det, sier Romualdo Avestruz. Hans hage ved Valråmoen er absolutt verdt et besøk.
  – Jeg begynte i det små da vi flyttet hit for ti år siden. Så har det blitt mer og mer år for år, og en hage som dette blir aldri ferdig, sier Avestruz. Han er opprinnelig fra Filipinene, men har bodd 40 år i Norge – de siste ti i Alvdal, der klimaet og vekstvilkårene er helt annerledes enn han er vant til fra sitt hjemland.
  Men det skulle en ikke tro etter et besøk i hagen hans. For maken til frodighet på karrig grunn skal du lete lenge etter.
  – Jeg bruker mye tid i hagen hver eneste dag. Det er hemmeligheten, mener Romualdo. Her bugner det av roser, liljer, stauder og busker av mange slag i et spektakulært fargespill.
  Og han har flere eksotiske vekster i sin drømmehage. Blant annet dyrkes både ris, mais og agurker i drivhuset.
  Se sjøl – besøk Romualdo Avestruz, Tove Marit Slemdal eller Ingrid Storrøsæter på søndag.

hagemann1
FARGESPILL: Frodighet og flotte farger preger hagen til Romualdo Avestruz. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse