annonse
Lag og foreningerBLI MED: Alvdal - Tynset Janitsjar ønsker seg flere alvdøler. Foto: Randi Nørstebø. 

Mandag blåser Alvdal-Tynset Janitsjar i gang høstsemesteret. De ønsker seg flere musikanter.

Prosjektkorpset som så dagens lys til 17. mai viser at bygda er full av folk med korpsbakgrunn. Nå ønsker leder i Alvdal-Tynset Janitsjarkorps, Margrethe Trønnes Nyhus enda flere med i det faste korpset.

– Det eneste vi krever er at folk har godt humør og at de er spilleføre, sier korpslederen. – Og så bør de være konfirmert, skyter mannen Ole Nyhus inn. Ole Nyhus er i tillegg til å traktere saksofonen noteforvalter og i programkomiteen for korpset.

At det hadde vært veldig moro med flere alvdøler i korpset, er de skjønt enige om.

Topp dirigent

– Vi har en dirigent som er helt topp. Alle burde oppleve han, mener Margrethe. Dirigenten er forøvrig Nils Graftås.

Korpset har mye artig å by på for de som vil være med. Første konsert er allerede i begynnelsen av september, sammen med Musikkforeningen Nidarholm. Så går det slag i slag med mange ulike arrangement gjennom vinteren. – Og om våren pleier vi å avslutte med et korpsstevne, forteller Margrethe Trønnes Nyhus.

Norgesmestere

I fjor vant Alvdal-Tynset Janitsjar sin divisjon i NM for janitsjarkorps. Det gjør at korpset automatisk spiller i en høyere divisjon når de deltar i NM igjen i mars neste år.

– Å spille i korps er en hobby du kan ha hele livet. I et korps kan du dele en felles hobby med folk i alle aldre og fra ulik sosial bakgrunn, understreker Ole Nyhus. Han vet hva han snakker om med mer enn 50 års uavbrutt erfaring som korpsmusikant. For innsatsen har han da også mottatt Norges Musikkkorpsforbunds fortjenstmedalje.

– Dessuten er det en kjempefin måte å bli kjent med folk på dersom du er ny i bygda, tilføyer Ole.

Skaffer instrumenter

Mange har egne instrumenter, men korpset skaffer instrumenter til de som ikke eier sjøl. Det er egentlig ikke mye som er problematisk, skal vi tro ekteparet Nyhus. Øvelsene er på Tynset, men musikerne samkjører så godt det lar seg gjøre.

Lang tradisjon

Alvdal Janitsjarkorps ble stiftet i 1894. Men først ute i Nord-Østerdal var Fåset som ble invitert til å spille på Alvdal en 17.mai. Alvdølene ble så begeistret for musikken at de kjøpte opp alle instrumentene til fåsetingene som måtte reise tomhendte hjem igjen etter endt oppdrag.

Etter det har Alvdal Janitsjarkorps hatt en lang og god tradisjon i bygda.

Ønskekonsert

Korpset tar opp igjen tradisjonen med ønskekonsert. Her kan du på forhånd ønske deg stykker som skal spilles på konserten. Og så sant det finnes korpsnoter til stykket, vil Alvdal - Tynset Janitsjar servere deg dette, skal vi tro Ole Nyhus:

– Vi spiller absolutt alt mellom himmel og jord, lover noteforvalteren.

– Reportoaret til Alvdal Tynset Janitsjar er veldig variert. Og vi ønsker at alle i korpset skal få spille minst ett stykke de er veldig glade i.

Alvdal - Tynset Janitsjar øver i kulturhuset på Tynset hver mandag klokka 19.30-22.00. Har du spørsmål kan du kontakte Margrethe Trønnes Nyhus på 915 27 722.

Stilte med eget prosjektkorps 17. mai

Før 17. mai i år inviterte Alvdal Janitsjarkorps til prosjektkorps for å sørge for musikk til folketoget. Her kan du se og høre en smakebit fra en av de første marsjøvelsene.

{vimeo}23585375{/vimeo}

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse