annonse
Lag og foreninger 

TURBOKA: Vigdis Vestby leser i turboka og mimrer over mange flotte turer de siste årene. Nå vil de prøve klatreveggen på Tynset.

Barnas Turlag hadde sin sesongavslutning i helga, men går ikke i vinterdvale av den grunn: – I vinter vil vi tilby klatring for de større barna, forteller Vigdis Vestby.

Barnas Turlag i Alvdal ble startet for noen år siden av flere familier som ønsker å gå på tur sammen: – Noen av oss hadde lyst til å gå på tur. Og vi ville gå sammen i stedet for hver for oss. Prinsippet er såre enkelt, sier en av lederne i Barnas Turlag i Alvdal, Vigdis Vestby. – Barna går lenger dersom de er i lag. Det er vinn-vinn.

Bare turglede, ingen krav

Organisasjonen har så flat struktur at hun lett kan peke på flere ledere rundt seg der hun sitter og retter sporlekposter under sesongavslutningen på Aukrustsenteret i helga.

– Nei, her er det ikke mye organisering. Vi setter bare opp et program og så kan de som vil møte opp. Dermed blir det også veldig varierende oppmøte på turene. Det er veldig væravhengig, forteller Vestby. Barnas Turlag ønsker å ha lav terskel:  – Det er ikke noe krav om å være med så og så mye. Du trenger ikke være redd for å bli bedt om å bake fire kaker og delta på to dugnadskvelder dersom du møter opp på en søndagstur, understreker Vestby.

– Vi hadde for eksempel en kanotur i sommer. Vi var ikke så veldig mange, men det var en veldig trivelig tur. Mens for et par år siden var 50-60 med opp på Sten en søndag formiddag, forteller Vigdis Vestby.

Klatring i Holmenhallen

Nå har Barnas Turlag i Alvdal akkurat mottat midler fra Frifond som de vil bruke til å tilby klatring i Holmenhallen i vinter. – Vi ser for oss at det kan være noe for de litt større barna.

BarnasallePOST-SVAR: – Heter Alvdals høyeste fjell Tron, Sølenkletten eller Grimshaugen? Vigdis Vestby leser opp de riktige svarene for sporløypa. 

BarnasSklieTURGLEDE: En kort sklitur denne gang for Simen, Mina og Guro (med ryggen til). Alle foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse