annonse
Lag og foreninger 

REDESIGN: Siri Stiklestad, Åse Gjermundshaug og Britt Guri Nordtun leter etter gode ideer i sylitteraturen. Alle tre i nye kreasjoner sydd i løpet av kurset. Foto: Randi Nørstebø.

Redesign er i tiden og på Alvdal ungdomsskole blir gamle rester til nytt gull for tiden. Alvdal husflidslag arrangerer kurs i redesign og til å holde kurset har de fått Inger Helen Husom til å ta turen fra Folldal.

Da Alvdal midt i væla besøker designgjengen på den tredje kurskvelden er de travelt opptatt med å kreere nye plagg av gammelt gull:

– Det er en veldig produktiv gjeng, forteller Inger Helen Husom som inviterte til sju kurskvelder på håndarbeidsrommet på Alvdal ungdomsskole. Målet er å skape nye plagg av gamle stoffrester eller plagg. Det er vinn-vinn skal vi tro damene:

– Det er fint å kunne bruke deler av for eksempel gamle barneplagg, forteller Siri Stiklestad, fullt opptatt med å bla igjennom en gjeng gamle olabukselommer. – Kanskje er det en del av plagget som passer godt til å bruke på nytt, som et minne, mener hun. – Når vi syr sjøl kan vi bestemme helt hvordan det vil se ut og å bruke gamle klær opp igjen er et bedre alternativ enn å kaste eller brenne klær.

Sy1KJØKKENHÅNDKLEKJOLE: Helle Pedersen har allerede sydd en rekke barnekjoler av kjøkkenhåndkle og laken.

Sy5IVRIG: Åse Gjermundshaug er godt i gang med et nytt produkt.

Sy3IDEER: Kursleder Inger Helen Husom (tv) og Britt Guri Nordtun klekker ut nye bruksområder for gamle stoffrester.

Sy6GAMMELNYTT: Siri Stiklestad kreerer nytt av gammelt. Alle foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse