annonse
Lag og foreningerTRIMGLEDE: Hallstein Strypet og Magnvor Stenhaug har nettopp mottatt hansker for vel gjennomført turvirksomhet siste halvår. Foto: Randi Nørstebø.

– Vi har nå hatt onsdagstur i 6,5 år og dette vil vi markere. 44 stykker har deltatt på ti turer eller mer det siste halve året og til sammen er det blitt omlag 870 turer av til sammen 77 deltakere. Vi kan skilte med nye rekorder igjen, skryter general i onsdagsturen, Kåre Dalen. Til sammen har onsdagstrimmerne gått jorda rundt.

I dag var det tid for å hedre fotgjengerne med hansker for lang og tro tjenesten på gangveien over Steimosletta. Aller mest trofast er Torbjørg Bjørn som har gått hele 290 turer i onsdagsturens historie: – Det er godt å få rørt seg. Nå har jeg endelig tid til dette. Det var ikke slik tidligere, da var en jo i arbeid og hadde mye anna, forklarer Torbjørg Bjørn (78).

Eget tempo

Trimmerne går rundt fem kilometer hver gang, i sitt eget tempo. Det tror Erling Bjørn (80) er noe av grunnen til at onsdagsturen har blitt så populær. – Jeg tror mange hadde falt av ellers. Folk går som det passer døm sjøl. En finner fort ut hvem en passer å gå med, sier Erling Bjørn. 80-åringen hentet med seg flere NM-titler til hjembygda på 50-tallet og mener han har trent så mye gjennom livet at han har en del å gå på. 

Sosialt og sunt

Det sosiale er av det aller viktigste for fotgjengerne langs Steimosletta: – Det er er veldig trivelig, mener Agnes Løkken. – Og det er godt å få et dytt til å komme seg ut på tur, mener hun.

   Onsdagsturen startet for seks og et halvt år siden og har blitt gjennomført hver bidige onsdag siden. – Bare en eneste onsdag ble trimmen avlyst. Da var det så kaldt at ingen møtte opp. Men i fjor gikk fire stykker turen i 39 minusgrader, forteller Kåre Dalen.

– Til sammen har vi disse årene gått nesten 8230 enkeltturer. Ganger du dette med fem kilometer får du 41 150 km som er lenger enn rundt jorda, sier Dalen og fortsetter: – Det er 150 som har gått en eller flere turer. Ja, tre deltakere har gått mer enn 250 turer! Til sammen har vi gått 311 onsdager. – Vi er flinke, skryter Kåre Dalen. 

onsdagarneharaldTROFAST: Hver halvår er det premiering av de som har gått 10 turer eller mer. Arne Harald Maana (tv) har gått samtlige onsdagsturer i år og får turtrøye av Kåre Dalen. Foto: Randi Nørstebø.

onsdag1SNART FRAMME: Agnes Løkken, Jarle og Oddny Bråten er snart framme etter ei halv mil på beina. – I dag var det litt glatt, mener Oddny Bråten. Foto: Randi Nørstebø.

onsdagerlingVELTRENT: Erling Bjørn har vært på en og anna trimtur før og kan godt spandere på seg et kakestykke sponset av Taverna. – Jeg har trent vannvittig mye ja, smiler norgesmesteren.

onsdagthorbjrgFLEST TURER: Torbjørg Bjørn har fleste turer av alle. 290 i alt. – Jeg har tid til å trene mer nå. Det var annerleders tidligere, da strakk ikke tida til. Foto: Randi Nørstebø.

onsdaggruppeTURKLAR: Klar for en times trim. Ingar Gløtheim (nærmest), Åsmund Samuelshaug, Wenche Andersen, Dagfinn Bjørkedal, Gerd Haug, Jo Gunnar Nørstebø, Kåre Dalen og Kari Nørstebø. Foto: Arne Harald Maana. 

Onsdagsturen er et samarbeidsprosjekt mellom Alvdal Turforening, Alvdal Pensjonistforening, Alvdal Helselag, Alvdal Revmatikerforening og LHL Alvdal.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse