annonse
Lag og foreninger

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 MYE SOM SKJER: Leder Tove Slemdal i Alvdal husflidslag håper på enda flere medlemmer og deltakere på de mange spennende aktivitetene i lagets hus Fredly. Foto: Ivar Thoresen

Flittige husflidshender er i full aktivitet i Fredly om dagen. I dag var fem damer i aksjon ved vevstolene. Alvdal husflidslags eget hus bobler av aktivitet, akkurat slik intensjonen var.

– Noen jobber med gevinster til utlodningene vi i Husflidslaget skal ha under Midtsommerdagene og Mandelpotetfestivalen, andre vever til seg sjøl, mens jeg gjør leksa mi forbindelse med vevkurset jeg går på, sier leder Tove Slemdal i Alvdal husflidslag.
  Hun var en av fem driftige damer som brukte onsdagen til veving i Fredly.

Mange aktiviteter

Den nylig gjenvalgte lederen i Husflidslaget kan melde om et svært aktivt lag med mange og varierte tilbud til sine 45 medlemmer – for øvrig et tall Slemdal mer enn gjerne kunne ønsket seg var enda større.
  – Nå har vi akkurat avsluttet et vekurs med fire deltakere. Så har vi to studieringer gående. Den ene tar for seg skinnsøm, mens den andre holder på med ny fane til Alvdal ungdomsskole, forteller Tove Slemdal.
  Ellers er det full aktivitet med ulike aktiviteter både tirsdags- og torsdagskvelder.
  – Også på dagtid er det åpent, så de som vil kan komme, reklamerer Slemdal og driver aktivt medlemsfrieri gjennom å fortelle om mange spennende tilbud i tida som kommer.

Retrosøm

Blant annet blir det kurs i retrosøm, svært populært og absolutt i tida, skal vi tro Husflidslagslederen.
  – Så har vi faste møtekvelder med forskjellige tema. Allerede tirsdag kveld er neste møte, og da skal vi gå gjennom vårens og sommerens program. Det blir både loppemarked og utlodninger. I april får vi besøk av Helga Reidun Nesseth, som skal snakke om trønderkeramikk. Og hvis det er spesielle ønsker til ting vi skal sette på dagsorden er det bare å ta kontakt med studieleder Bodil Dahlen.
  Tove Slemdal forteller videre at Husflidslaget er godt i gang med forberedelsene til Husflidsuka på Savalen Fjellhotell og Spa i november, et prosjekt de samarbeidet med Savalen om for første gang i fjor – og som var så vellykket at det absolutt skal gjentas.
  – I år er temaet hekling, med demonstrasjon av ulike teknikker. Og det hele avsluttes med julemesse, sier Slemdal.

HusflidsEster
MER TRÅD: Ester Nyeggen spoler mer tråd til veven, mens Bodil Randmæl er i full sving med vevinga i bakgrunnen. Foto: Ivar Thoresen

HusflidsRagnhild
PÅ REKKE OG RAD: Ragnhild Trøan, Bodil Randmæl (skjult bak veven) og Mali Vollan på rekke og rad bak vevstolene i Fredly i dag. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts