annonse
Lag og foreningerØNSKER VELKOMMEN: Olav Lilleeggen ønsker velkommen til stormønstring for folkemusikken Basheim i dag. Foto: Randi Nørstebø.

I dag står Strømmengrenda i folkemusikken og folkedansens tegn. Femti utøvere er samlet til Hedmark Folkemusikklags årlige stevne med spell og dans fra tidlig til seint.

– Dette arrangementet går på rundgang i fylket, forteller Olav Lilleeggen i arrangørlaget Alvdal Spell og danselag. Basheim blir fylt av utøvere og publikummere fra hele fylket med flest fra Trysil og Løten og sågar fra Sverige. –Ja vi har faktisk svensker som medlemmer i Hedmark Folkemusikklag, bekrefter Lilleeggen.

Alle er vinnere

– Her får alle ei scene å spille og danse på. Vi skal kåre en vinner i dans og en i spell i både juniorklassen og i seniorklassen, men noe mer rangering vil vi ikke ha, understreker Lilleeggen. Og forteller at han mye heller vil ha fokus på gleden ved å dele musikken enn å rangere utøvere. Det er da også nesten umulig, mener han.–  Derfor ønsker ikke Alvdal Spell og danselag mer rangering enn dette. Og det er publikum som bestemmer. Alle som kommer som publikum får en lapp der de kan gi sin stemme til beste danser og spellemann.

Storkanoner til kulturkveld

– På lørdagskvelden er det stormønstring og konsert med storkanoner som blant annet Sven Nyhus, Frak og Østerdal Slåttelag, frister Olav Lilleeggen som håper mange finner veien til Basheim i dag. – Utover kvelden blir det spilledugnad med alle aktører, og spell og dans.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse