annonse
Lag og foreninger IMPONERTE: Leder i Plassen helselag, Oddny Bråten og sekretær Anne Grethe Vardenær er imponerte over givergleden i bygda. Slik når helsebudskapet lenger ut. – I kveld, torsdag 31. mai, arrangerer helselaget hjertemarsj i Sølendalen, det er bare å bli med, oppfordrer helselagsdamene. Foto: Randi Nørstebø. 

– Jeg trodde nesten ikke det var sant, sier leder i Plassen helselag Oddny Bråten. Basaren først i mai brakte inn 62 000 kroner til helselagsarbeidet i bygda. – Folk er veldig flinke til å møte opp og gi, sier helselagslederen.

– Vi satt fire dager på matbutikkene i bygda. Bare disse dagene kjøpte folk lodd for 39 000 kroner, sier Oddny Bråten og forteller at de hadde mange fine gevinster for enhver smak. – Vi hadde sykkel som hovedpremie i tillegg til pledd, fruktkurver og vanlige basargevinster som barneliste, og håndarbeid. Det meste er gaver. Et gavekort på 500 kroner fra G-sport var det en alvdøl som ville gi til saken.

Viktig med Frivilligsentralen

Men de flotte gevinstene er ikke hele hemmeligheten bak de gode resultatene av basaren, tror Bråten: – Seksti prosent av overskuddet går til samarbeidsutvalget for helselaga i Alvdal og der går mye til Frivilligsentralen. Det tror jeg mange synes er viktig!

Støtter nærmiljøet

Plassen helselag har holdt det gående siden 1930-tallet. Den siste tiden har Strømmen helselag, som er nedlagt, blitt en del av dette helselaget. De ønsker å støtte nærmiljøet og har tidligere kjøpt inn leker til Plassen skole. Det er godt mulig det blir i år også. – Og så pleier vi å gi penger til Solsida. Det kan det godt bli i år også, det må bare et styrevedtak til, sier lederen for de nitti helselagsmedlemmene på Plassen. 

Mangler medlemmer under 50

Å få tak i folk til å sitte i styret i helselaget er ikke noe problem: – Vi hører aldri nei fra noen, så det er ingen sak å være leder, mener Oddny Bråten. Men hun kunne ønske at medlemsmassen besto av flere yngre folk. – Vi har nesten ikke medlemmer under femti år, tror hun. – De er med en liten stund, men så blir de borte, dessverre, forteller hun om de yngste medlemmene.

Hovedsakene helselaget arbeider med er hjertesaken og demenssaken. – Vi samler inn penger i Demensaksjonen, selger hjertelodd, vi arrangerer juletrefest for pensjonister og vi kjøper juleblomster til plassinger på Solsida til jul, forteller Oddny Bråten.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse