annonse
Lag og foreningerVILLREIN: Kveldens tur i regi Alvdal Turforening har fått navnet "I villreinens rike". Noe møte med slike bukker blir det neppe, men en orientering om villreinstammen i Sølnkletten-området blir det i alle fall mulig å få med seg. Foto: Tomas Lillehagen.

Turforeningens leder Johan Ragnar Eggen ser ut til å få oppfylt sine ønsker om godt vær, og lover en spennende tur til Sølndalen og Follandsvangen i kveld. Naturveileder Heidi Ydse er med på reisefølget som drar fra Steia i ettermiddag, og vil fortelle om villreinens biologi, bruksområder, samt dets utfordringer.

  - Villreinens blir av flere omtalt som fjellets  miljøbarometer, og det tøffe klimaet i fjellet gjør det ekstra spennende og interessant. Reinens  biologi, bruk av områder og  utfordringer framover i tid er temaer som det både blir anledning til å høre om, samt diskutere i kveld, lover turforeningens allestedsnærværende Johan Ragnar Eggen. 

  - Vi setter dette i en større sammenheng, der menneskenes levemåte og og fangst av villreinen opp gjennom  historien hører naturlig med. Hoveddelen av arrangementet foregår på andre siden av Sølna,  følg plakat!

For de som deltar er fristes det med enkel servering, og varighet er en god times tid.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse