annonse
Lag og foreningerSKISPOR: Fra Gammelsetra og mot Åsvangen på Høstdalen settes det i skrivende stund skispor for de som vil prøve skia i løpet av ettermiddagen. Vær oppmerksom på at det også er bilferdsel langs veien, og at dette må hensyntas. Skisporet er satt i midten av veibanen. Foto: Ragnar Øien.

Det kjøres nå kl. 12.30 skispor mellom Gammelsetra og bort til Åsvangen. Veien er riktignok også i bruk som bilvei enda, slik at sporsetting gjøres med snøscooter midt i veien, forteller Goro Vardenær Heggset i Alvdal IL.

Mange steder i regionen er det nå skispor klare til bruk og den rekordtidlige vinteren har også gjort det mulig å preparere de første sporene i Alvdal. Fra før har vi meldt om scootertråkket trasè opp til Allmannastua på Østkjølen. Nå er det også kjørt tilsvarende trasè rundt Malenaåsen og Høyåsen på Høstdalen, men her bør du nok ta forbehold om å måtte ta av deg skia og kanskje også spare det beste paret til lengre utpå.

Langs bilveien mellom Gammelsetra og Åsvangen er det imidlertid kommer såpass mye snø at det i dag er preparert skispor langs midten av veien. Jegere og andre bruker nok fortsatt veien med bil, men om det tas hensyn til hverandre, vil det altså fra i dag være sporsatt trasè på denne strekningen.

Dermed ønsker vi alle god tur ut i løypa!

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse