annonse
Lag og foreningerVERTSKAP: Alvdal Husflidslag med Tove Slemdal i spissen er vertskap for samlingen på Savalen Fjellhotell & Spa de neste dagene, hvor guidet tur i Alvdal samt julemesse med salg av produkter står på programmet. Foto: Ivar Thoresen.

Alvdal Husflidslag i samarbeid med Savalen Fjellhotell & Spa har invitert husflidslag og bygdekvinnelag fra hele landet til Savalen denne uken. Som ifjor blir det husflidstreff på Savalen, og fra Larvik i sør til Levanger i nord, samt fra Vestlandet kommer det husflidsglade på besøk. - I kveld, mandag, fylles hotellet opp til samling om hekling som tema, og torsdag er det avslutning med julemesse i Nissehuset hvor både husflidsartikler og hjemmebakst selges.

   - I fjor var også Tynset Husflidslag med på arrangementet, men i år tar vi vertskapsrollen sjøl, forteller Tove Slemdal i Alvdal Husflidslag. De fikk så mange gode tilbakemeldinger på fjorårets forsøk med å invitere husflidsglade fra hele landet til Savalen Fjellhotell & Spa, så selv om tynsetingene ikke ble med i år, ønsker vi å lage en tradisjon ut av dette, sier hun.

Hekling og guidet tur

Årets tema er hekling og hele tirsdag samt onsdag ettermiddag er det hekleoppskrifter som står i fokus.  - Vi samarbeider godt med Savalen Fjellhotell & Spa om både dette arrangementet samt andre aktiviteter, og er svært glade for at vi får til en reprise på fjorårets forsøksopplegg, sier Tove Slemdal.

Onsdag formiddag er det imidlertid ikke heklestikka som gjelder.  - Nei, da skal vi ut på tur i Alvdal. Både glasskunstner Pål Birkelund og Vevlåvens Torild Holter har sagt ja til å ta imot oss når bussen tar våre besøkende ut i bygda. Rundturen avsluttes med besøk ved husflidslagets lokaler i Fredly, sier Tove Slemdal.

Julemesse i Nissehuset

  - Torsdag avsluttes så samlingen ved at vi sammen med julenissen inviterer til julemesse i Nissehuset, der både våre egne husflidsprodukter samt sirupstynnkake og annen julebakst vil bli å få kjøpt.

Vi håper og tror på god oppslutning om julemessa, og ser fram til å møte mange nye og gamle husflidskollegaer de neste dagene. Dette blir en god anledning til å kjøpe inn både julebakst og julegaver reklamerer Tove Slemdal.

heklet hjerteHEKLET HJERTE: Aktuelt hekleprodukt som muligens vil bli lagd under årets husflidssamling på Savalen Fjellhotell & Spa denne uka. Foto: www.garnstudio.com  

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse