annonse
Lag og foreningerGAVMILDE: Alvdal Rotary med f.h. Jo Gunnar Nørstebø og Helge Einar Rasmussen har stilt opp med 20 000 kroner og anskaffet ei båretralle til bruk ved begravelser der det er langt fra kirketrappa til gravstedet. Kirketjener Roald Haug er takknemlig for gavmildheten fra Rotary. Foto: Ole Sylte Heggset.

I sommer kjøpte Alvdal Rotary en ny gave til Alvdal kirke. Fra før har de bidratt med rundt 50 000 kroner til lydanlegg med teleslynge inne i kirka. Nå har de stilt opp med 20 000 kroner og kjøpt inn båretralle til bruk i begravelser.

Det å bære ei kiste fra kirka og ut til gravstedet kan være en prøvelse for de fleste av oss, og noen ganger er avstanden lang fra kirketrappa til gravstedet. Dette var bakgrunnen for Alvdal Rotarys gave til kirka, da de midtsommers gikk til anskaffelse av ei båretralle som letter børa utenfor kirka.

Lett, stødig tralle

  - Ved hjelp av svingbare hjul i den ene enden og ellers en stødig konstruksjon, er båretralla godt egnet de gangene det er langt fram til gravstedet, eller at de som skal bære ikke er de fysisk sterkeste. Denne gaven er jeg derfor sikker på at vil bli stadig mer brukt, sier kirketjener Roald Haug takknemlig.

  - Vi håper jo selvsagt at båretrallen skal bli mer og mer brukt, når vi nå har bistått med denne gaven. Verken gammel eller ung kan med sikkerhet garantere at de klarer å bære en nær slektning eller venn til graven, da følelser ofte gjør børa tyngre enn bare de kiloene man skal løfte på. Ulik høyde og styrke på de seks som bærer kista, er også en utfordring. Derfor håper vi båretralla blir mye brukt, sier Helge Einar Rasmussen og Jo Gunnar Nørstebø i Alvdal Rotary.

Midler fra bokoverskudd

  - Boken vi utga for rundt ti år siden med bilder og tekst fra Alvdal i perioden 1945-2000, med tittel "Alvdal - fra Meierisalen til Aukrustsenteret", ga oss et solid overskudd, som gjør at vi har penger på bok til å bidra på denne måten. For noen år tilbake ga vi midler til lydanlegg og teleslynge inne i kirka, og nå er altså båretralle på plass. Vi forsøker å gi noe til samfunnet, både i bygda og utenfor såvel region som landegrenser, sier Helge Einar Rasmussen og Jo Gunnar Nørstebø.

Blant annet har Alvdal Roatary bidratt konkret til en brønn i Malawi, som et eksempel til de rundt tjue medlemmene, som gjerne tar i mot flere til sine faste onsdagsmøter på kveldstid i kantina til Alvdal Innkjøpslag.

Baaretralle klossKLOSS PÅ SKINNE: En kloss festet i ei skinne midt på båretrallen, gjør det mulig å sette ned kista og deretter skyve den trygt inn på tralla. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts