annonse
Lag og foreningerPRISVINNERE: President i Alvdal Rotary, Egil Rønning, delte sist onsdag ut Rotarys hedersbevis "Paul Harris Fellow" til henholdsvis Helge Einar Rasmussen (t.v.) og May Kristin Holøien. Hedersbeviset er en påskjønnelse for stort samfunnsengasjement. Foto: Privat.

Alvdal Rotary avrundet høstsesongen med stilfull juleavslutning Nordihaugan sist onsdag. De 19 medlemmene med følge og øvrige inviterte var på plass da president Egil Rønning benyttet anledningen til å overrekke Rotarys utmerkelse Paul Harris Fellow for stort samfunnsengasjement til henholdsvis Helge Einar Rasmussen og May Kristin Holøien.

 Alvdal Rotarys 19 medlemmer med følger og øvrige inviterte, var sist onsdag samlet til juleavslutning hos Mona Murud Nordihaugan. Det aktive lokallaget, som i dag er det eneste utenom Tynset nord for Elverum i Hedmark, avholder faste møter med invitert foredragsholder hver onsdag i kantina til Alvdal Innkjøpslag på Plassen.

Hederspersoner fikk Fellow-diplom

Paul Harris, grunnleggeren av det internasjonale Rotary, fikk i sin tid et fon oppkalt etter seg, og fra 1957 har det rundt om i kongeriket blitt delt ut priser fra lokallegene til ressurspersoner med stort engasjement for lokalsamfunnet. Juleavslutningen onsdag ble en fin anledning til å sette pris på to alvdøler som har et slikt engasjement til fulle.

  - Ja, Helge Einar Rasmussen og May Kristin Holøien fikk begge utmerkelsen Paul Harris Fellow, bestående av et diplom og et jakkemerke, som et bevis på sitt samfunnsengasjement. Begge gjør utrolig mye dugnad i Alvdal, uten at det kanskje hele tiden blir lagt like mye merke til eller at folk tenker over det i vår stressede hverdag. Desto større grunn er det til at de skal få denne prisen, sier Egil Rønning, dagen etter prisutdelingen. Begge de to hederspersonene var tydelig stolte over å bli satt pris på på denne måten.

Åpent for flere

  - Vi håper jo å kunne rekruttere med enda flere inn i fellesskapet vårt, og disse onsdagsmøtene på rundt en times varighet, tar opp stort og smått i lokalsamfunnet, eller for den del tema utenfor Alvdal, sier president Egil Rønning. Han ble tilfeldig med på møtene i sin tid, men i dag er disse møtene en flott arena for å møte samfunnsengasjerte mennesker i Alvdal, og mange sitter med utrolig stor kunnskapsbase innabords, som for min del har vært stor inspirasjon, sier Rønning.

Presidenten er imidlertid klar over at foreningen har høy snittalder, og derfor hadde det vært spennende om flere i min egen generasjon ville ta en tur innom for å høre og oppleve litt av det vi bedriver av aktivitet. - Møt opp på nyåret hvor vi onsdagene mellom kl. 19.30 - 20.30 tar opp interessante tema, sier han.

Lokalt som internasjonalt

Alvdal Rotary har i utgangspunktet sitt hovedfokus lokalt, der midlene gitt fra Rotary til båretralle i Alvdal kirke nylig ble omtalt her på Alvdal midt i væla. Nå har de også meldt seg på med bidrag til en satsing tynsetingen Ola Grønn-Hagen har gjort i afrikanske Malawi, med navnet Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation. Foruten prosjektbeskrivelsen har også dette arbeidet en egen side på Facebook, hvor det er mulig å lese mer om prosjektet i sin helhet. 

 - Ja, vi har nå meldt oss på for å få gitt midler til en vannbrønn i ørkenområdene der nede, og slik sett får vi også markert oss utenfor landegrensene. Et tiltak vi gleder oss til å se resultatet av, avrunder president Egil Rønning i Alvdal Rotary.

Rotary alleSTILFULL JULEMARKERING: Alvdal Rotarys 19 medlemmer med følge, samt øvrige inviterte avrundet høstsesongen med julemiddag Nordihaugan sist onsdag. Foto: Privat.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse