annonse
Lag og foreningerPENGER TIL AKTIVITET: Livestock-gjengen som ble kåret til Månedens alvdøler i juli, er en av tre som i dag har fått hyggelig tildelingsbrev fra Gjensidigestiftelsen. Til utvikling av tilbud på downhillsykling i Tron, samt en transportabel klatrevegg, fikk de innvilget 75 000 kroner i støtte. F.v. Hans Rasmussen, Einar Ødegård Gjelten, Audun Lutnæs og Erland Slåen. Foto: Ivar Thoresen.

Julenissen kom på en måte på forskudd til henholdsvis Aukrustsenteret, Livestock-festivalen og Alvdal IL. I dag offentliggjorde Gjensidigestiftelsen årets tildelinger, og nær 300 000 kroner ble gitt de tre søkerne som passerte nåløyet.

Mandag formiddag var Alvdal midt i væla i kontakt med tre fornøyde representanter for de tre søkerne som altså har fått en skjerv av Gjensidigestiftelsens pott for 2012. Alle var naturlig nok storfornøyde med sine tilsagn, og lover å benytte midlene godt.

Innvendig Flåklypabane

Størst gave fikk Aukrustsenteret der daglig leder Gunn Hvamstad fredag hadde Gjensidigestiftelsen på besøk med gavesjekk på 194 000 kroner. Gaven er tildelt med tanke på å utvikle en bilbane i miniatyr, lik den vi alle kjenner fra Flåklypa-filmen. Banen er tenkt relativt stor og vil fylle mye av Meierisalen vår, som i dag er mye brukt til kunstutstillinger.

– Pengegaven fra Gjensidigstiftelsen var svært gledelig, og vi må raskest mulig komme i gang med prosjekteringen, og målsetningen er jo at den skal være på plass før ny sesong til sommeren, selv om det kanskje vil holde hardt, sier en glad senterleder Gunn Hvamstad.

Aukrustsenteret2FLÅKLYPA BILBANE: Inne i Meierisalen hr nå Aukrustsenteret fått tildelt 194 000 kroner for å utvikle en miniatyr bilbane a la Flåklypa Grand Prix. Foto: Ivar Thoresen. 

Sykkel og klatring

– Jøss, dette var gledelig, sier Einar Ødegård Gjelten og Hans Rasmussen da vi ringer for å fortelle nyheten om gaven på 75 000 kroner de har fått fra Gjensidigestiftelsen. Sistnevnte er den som har stått bak søknaden, og sier at tiltakene de nå vil sette i gang prosjektering på handler om downhillsykling og klatrevegg.

– Profilen til Livestock er foruten musikksatsingen, også å tilby outdoor-aktiviteter. Med disse midlene vil vi forberede oss på kommende sommers festival, men samtidig er målet å lage ting som blir permanent og tilgjengelig for allmennheten også ellers i året.

– Konkret handler det om å bygge noen broer og hopp i downhill-traseen vår oppe ved Tron/Tronsvangen, samt å lage en transportabel klatrevegg, som også bør kunne tilbys skoler/arrangementer ellers i Alvdal og omegn, avrunder en svært så fornøyd Hans Rasmussen i Livestock-teamet.

Turnsatsing for unge

Turntilbudet som nå er lyst ut fra over nyttår og allerede fulltegnet med ventelister i regi Alvdal IL, var så siste tildelte prosjekt i Alvdal. Fra Gjensidigestiftelsen får barneidretten i idrettslaget nå 50 000 kroner til nytt utstyr og kursing.

– Dette er vi kjempefornøyde med, og ikke minst er det artig når responsen på turnaktiviteten har vært så god. Vi har nå ventelister på treningene som startes opp onsdag 9.januar og kjøres fram til 24.april. Med kronene fra Gjensidigestiftelsen får vi kjøpt inn noe nytt utstyr, samt kurset instruktørene våre. Det gjør at det vil bli langt lettere å opprettholde tilbudet også ut over perioden vi har søkt på, sier daglig leder Goro Vardenær Heggset i Alvdal IL.

Turn7UTVIKLER TURNTILBUD: Alvdal IL ved barneidrettsutvalget har fått 50 000 kroner fra Gjensidige-stiftelsen til utvikling av turntilbud, og allerede før midlene ble tildelt har tilbudet fått kjemperespons blant 1-7.klassinger i bygda. - Med kronene fra Gjensidigestiftelsen får vi kjøpt inn noe nytt utstyr, samt kurset instruktørene våre, sier daglig leder Goro Vardenær Heggset i Alvdal IL (i midten), her sammen med to av instruktørene, Siri Storjordet (t.v) og Trine Vardenær Tharaldsteen.

– Ildsjelene imponerer oss

Alvdal har dermed fått nær 300 000 kroner av de opp mot fem millionene som totalt er tildelt 34 ulike prosjekter i Hedmark. – Flott med slik tiltak, og vi håper både Alvdal og resten av nordfylket fortsetter å søke ordningen, sier Anbjør Svenkerud fra stiftelsen, som røper at vår region generelt har vært underrepresentert i søknadsbunken.

I en pressemelding følger regionansvarlig Janne Andresen Wågenes opp. – Vi slutter aldri å la oss imponere over den store dugnadsviljen blant lokale ildsjeler, og årets prioritering har vært forebyggende og aktivitetsskapende prosjekter for barn og unge, sier hun, og ber alle som går med en idè om ny aktivitet om å merke seg neste søknadsfrist.

– Den er satt til 15.september 2013, og vi ser at det lønner seg å bruke god tid på prosjektet og søknaden. Gjennomarbeidede søknader har nok lettere for å nå gjennom, røper hun.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts