annonse
Lag og foreninger

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KLAR: Løypekjørerne Olav Magne Samuelshaug (til venstre) og Audun Eggset testet den nye løypemaskina på Steimoegga onsdag kveld. Foto: Ivar Thoresen

Nå kan julesnøen komme. Onsdag kveld fikk nemlig Alvdal turforening sin nye løypemaskin, og da er det klart for bedre skiløyper enn noen gang over hele bygda – bare det det kommer litt mer snø først.

– I kveld har vi fått overrakt den store og harde julegaven til Alvdal – en helt ny  løypemaskin, sier en strålende fornøyd leder i Alvdal turforening, Johan Ragnar Eggen.

1,4 millioner kroner

Prislappen for vidunderet – en Kässbohrer-maskin som kommer nybygd rett til Alvdal fra fabrikken i Østerrike, bestilt etter at Turforeningens årsmøte 7. november ga klarsignal for kjøp – er på 1,4 millioner kroner.
  Kjøpet finansieres ved salg av den gamle løypemaskina for 760.000 kroner, pluss midler fra Turforeningens maskinfond.
  – I tillegg starter vi en innsamlingsaksjon 1. januar 2013 med sikte på å samle inn 150.000 kroner for å fullføre finansieringen, forteller Turforeningsleder Eggen og lover mer informasjon om aksjonen etterhvert.

Skitradisjoner

Alvdal turforening valgte å bytte løypemaskin nå blant annet fordi de fikk en god pris på den gamle maskina, som også stod foran omfattende og kostbart vedlikehold i løpet av ett år eller to.
  Den nye maskina er noe lengre enn den gamle, og er ellers full av alle finesser og elektronikk som skal sikre topp preparerte løyper i hele Turforeningens omfattende løypenett.
  – Den nye maskina skal bidra til topp skispor for alle turgåere. Spesielt gledelig er det at vi kan tilby våre mange aktive, unge og lovende løpere i Alvdal Idrettslag gode forhold. Vi må ikke glemme å ta vare på våre skitradisjoner, avslutter en fornøyd Johan Ragnar Eggen.

loypemaskin2
OVERLEVERING: Trond Wolden fra Antra AS overleverte den nye Kässbohrer løypemaskina til Alvdal turforening og leder Johan Ragnar Eggen på Steimoegga onsdag kveld. Foto: Ivar Thoresen

loypemaskin3
GLEDER SEG: Løypekjører Olav Magne Samuelshaug, Alvdal turforenings leder Johan Ragnar Eggen, leder Bjørn Åsen i Alvdal IL, leder Sverre Jenssen i skigruppa i Alvdal IL og løypekjører Audun Eggset, gleder seg alle til å ta i bruk den nye løypemaskina. Foto: Ivar Thoresen

loypemaskin1
BLIDE SJÅFØRER: Olav Magne Samuelshaug (til venstre) og Audun Eggset var begge svært godt fornøyd med førsteinntrykket av den nye løypemaskina. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse