annonse
Lag og foreningerPANT FOR SKIREKRUTTERINGEN: Styremedlem Øystein Nerby i skigruppa i Alvdal IL oppfordrer alle om å sette fram flaskepanten sin når foreldre og skirekrutter kjører bygda rundt 2. og 3.januar. Foto: Ole Sylte Heggset.

Skigruppa i Alvdal IL minner om at de tradisjonen tro vil stikke innom de fleste husstander for å samle inn folks tomflasker etter høytidens slutt. - Den 2. og 3.januar vil foreldre kjøre skiungene rundt i hele kommunen for å samle inn tomgodset, og vi oppfordrer alle alvdøler til å støtte ungdommen og arbeidet i skigruppa, sier styremedlem Øystein Nerby.

Når jule- og nyttårsfeiringen er unnagjort er det gjerne mye tomgods i kjellere, garasjer og skap. Disse må jo før eller siden ryddes bort, og som alternativ til å ta de inn i egen bil og stå å pante på butikken, kan panten bli en kjærkommen gave til skigruppas arbeid i Alvdal IL.  - Dersom noen vil levere direkte til oppsamlingsstedet vårt på Statoil-stasjonen, er det fritt fram for det, men vi kjører også ut til så godt som samtlige husstander den andre og tredje kvelden i det nye året, sier Øystein Nerby i skigruppas styre.

Viktig inntekt

– Flaskeinnsamlingen gir oss hvert år en pen slump penger i kassa til arbeidet med skiungdommene våre. Hittil har sesongen blitt noe amputert grunnet snømangel. Men, som vi skrev om to dager før jul her på Alvdal midt i væla, går det mot en svært aktiv skivinter for Alvdal IL, og flaskepanten kommer godt med når rundt 50 små og store unger skal delta lokalt og nasjonalt.  

  – Ja, for å kunne ha en viss stab med trenere og samtidig kunne holde driftsapparatet og all dugnadsaktiviteten oppe, trenger vi inntekter. I stedet for loddsalg, har vi prioritert flaskeinnsamlingen de siste årene, og folk virker å sette mer og mer pris på at vi dukker opp, forteller Øystein Nerby.

- Sett gjerne fram flaskene

  - At besøket vårt settes pris på er tydelig. Mange sier at de har spart opp pant siden lenge før jul, og at dette er blitt en enkel måte å bidra på. Mange har også de siste åra allerede funnet fram flaskeposene sine og satt dem ved døra eller garasjeporten, klare for avhenting.

- Det gjør det hele enda enklere for oss når vi kommer på besøk. Enkelte av innsamlingsrutene er lange og tar hele kvelden å nå ut på, men om folk har anledning til å sette fram panten sin, forenkler det mye, avrunder Nerby. Husk altså dette 2. og 3.januar når skigruppa kommer på besøk!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts