annonse
Lag og foreningerTID FOR AVSLAPNING: Sigrid Ekran gir en av sine ni hunder som ble med helt til fjerdeplassen i mål, en real klem. Foto: Femundløpet/Cilje Helen Abelsen Moe. 

Femundløpet sneier grensa til Alvdal, og Alvdal Turforening tok i søndag turen til Marsjølia innenfor Stålsjøåsen. Her bidro de til folkefesten med heiarop, mens Eli Anne og Olav Strypet stilte med gratis servering av nydelig fiskesuppe til de frammøtte. Sigrid Ekran passerte ikke mens turforeningens gjeng satt der, men besatte i dag fjerdeplassen i løpets langdistanse, F 600.

 - Det mangler vel rundt 200 meter til Alvdals kommunegrense fra løypetrasèen til Femundløpet. I Marsjølia innenfor Strålsjøåsen har vi imidlertid tradisjon for å gå inn på ski for å heie på hunder og kjørere, og søndag var en bra gjeng på plass. Olav Strypet stiller hvert år opp med scooterspor, i år både fra Strålsjøåsen og Gardvikåsen, og rundt 30 personer fant veien innover, forteller Johan Ragnar Eggen.

Olav hadde ordnet sittebenk til de fleste, og best av alt. Uten å ville ta betalt, vartet han og kona Eli Anne opp med nydelig fiskesuppe med fisk fra Strålsjøåsen og Savalen. - Bedre kan det ikke smake i vår flotte natur, sier Eggen. Som takk venter en oppmerksomhet fra turforeningen, lover han.

Alvdal TurforeningHEIAROP: Alvdal Turforening sørget for heiarop når Femundløpets tøffeste hundekjørere passerte Marsjølia i går. De frammøtte fikk ellers servert nydelig fiskesuppe à la Strålsjøen, ved ekteparet Eli Anne og Olav Strypet. Foto: Alvdal Turforening.

 Sigrid Ekran  tok fjerdeplassen

Bergenseren Ralph Johannessen, til daglig turistvert på Fagerheim Fjellstugu sammen med samboer Inger Marie Haaland, ledet Femundløpet det meste av veien etter at den første 8-timershvilen var unnagjort, og gikk i formiddag fra konkurrentene inn til målgang på Røros. Dermed tok han sin første seier i Femundløpet, samtidig som han holdt NM-tittelen innen husets fire vegger gjennom å forsvare samboerens NM-triumf i fjor. Nå skal hundene hvile før sambo Haaland skal kjøre Finnmarksløpet med det sterke hannhundspannet senere i vinter. 

Rennbyggen Arnt Ola Skjerve, som dagen før start i Femundløpet sa opp sin offshorejobb i Nordsjøen, endte på andreplass. Etter Femundløpet blir han nå gårdbruker på hjemgården til samboeren i Jådåren ved Steinkjer. Bronseplassen i NM-løpet gikk til Thomas Wærner, mens Alvdals-bosatte Sigrid Ekran altså tok fjerdeplassen. Vel blåst i tidenes jevneste langdistanse sledehundoppgjør!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts