annonse
Lag og foreninger

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 POPULÆRT: – Datakurs er populært, sier Tore Trønnes. Han leder en av de mange populære pågående aktivitetene på Frivilligsentralen. Foto: Klara Skovro Thoresen

På Frivilligsentralen foregår det mye for tiden. Flatbrødbaking, dreiekurs og datakurs for å nevne noe.  At det er både sosialt og lærerikt er det ingen tvil om.

Da Alvdal midt i væla besøkte Frivilligsentralen en kveld denne uka var det yrende liv over hele huset, med mye folk og mange ulike aktiviteter.

Datakurs for nybegynnere

Over fem kvelder holdes det datakurs hvor de som har lite erfaring i databruk får muligheten til å lære seg det. For de som ikke har vokst opp med datamaskinen, kan det være utfordrende, nå som teknologien brukes til det meste.
  – Det er et populært kurs, hvor vi hjelper nybegynnere og eldre med teknologien. Det er ikke for stort, så vi får muligheten til å hjelpe alle. Nå er det seks som deltar, men vi kjører gjerne flere ved behov, forteller instruktuør Tore Trønnes.

FrivilligDatakurs
GREIT Å LÆRE DATA: Else Skaret, Anne Grethe Vardenær og Tom Poulsson lærer e-post denne gangen. – Det er greit å lære seg data, for det er ganske så blankt med kunnskap, sier Else Skaret. Foto: Klara Skovro Thoresen

Gammel tradisjon går videre

På Frivilligsentralen er Sverre Dalen i full gang med å lære bort gamle teknikker. Soplimer og rismatter er det som står på produksjonslisten.
  – En ting er at dette er sosialt. Vi samles og sysselsetter hverandre, men det er også for den kulturelle delen at vi gjør dette. Det er viktig at de gamle tradisjonene går videre, poengterer Sverre Dalen og Inge Rune Wahlstrøm.
  Det har nå vært tre kurskvelder, hvor to av dem har blitt brukt på å lage sopelimer og én på å lage rismatter.  

FrivilligDreieing2
GAMLE TEKNIKKER: Her er Sverre Dalen full sving med å lære bort gamle teknikker til Hallvard Voll. Foto: Klara Skovro Thoresen

FrivilligRismatter
SOSIALT: Inge Rune Wahlstrøm og Bjørn Wegge i aksjon. Foto: Klara Skovro Thoresen

Dreier seg om dreiing

I den andre enden av snekkerboden finner vi Leiv Skare i full gang med å lære tre karer hvordan dreier mellom senter. Noe som kan resultere i en krumkakepinne.
  – Poenget med dette kurset er å lære bort ulike teknikker. Forrige mandag hadde vi om valg av redskaper og hvordan man skal kvesse dem, i dag skal vi dreie mellom senter, neste gang skal vi dreie ende-ved og siste gang skal vi dreie i tverrved slik at man kan lage fat,  forteller rutinert instruktør Leiv Skare.

FrivilligDreiekurs
FØLGER NØYE MED: Nemariam Hidray, Arve Oddlien og Leif Bakken følger interessert med når Leiv Skare instruerer. Foto: Klara Skovro Thoresen

FrivilligDreing
BAKSTREDSKAP I PRODUKSJON: Leiv Skare i gang med å dreie noe som skal bli en krumkake-pinne.  Foto: Klara Skovro Thoresen

Nytt tilbud

Det er altså mye som foregår på Frivilligsentralen, og onsdag 13. februar starter enda et nytt tilbud. Da blir det åpent hus fra klokka 12.00 til 17.00 hvor alle som vil ut en tur og treffe andre, uansett kjønn, alder og nasjonalitet komme en tur. ?  Det vil bli mulighet for å spille spill, se på film, bake, synge, være i snekkerboden og mye mer. Det vil bli servering av vafler og kaffe, og tilbudet kan utvides hvis det er ønsker om det.

FrivilligSverreD
RISMATTE: Sverre Dalen viser hvordan en perfekt rismatte skal se ut. Foto: Klara Skovro Thoresen

Ivar Thoresen
Klara Skovro Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse