annonse
Lag og foreningerIMPONERT: Folkehelse satt i system, er en beskrivelse Onsdagsturen trygt kan ta med seg, og blant divere overrekkelser vanket det blomsterbukket fra kommunen representert ved ordfører Svein Borkhus, samt enhetslederne Henny Oddveig Kveen Brustad (kultur) og Elisabeth Hafsten (helse), da Kåre Dalen i Alvdal LHL markerte helse- og lungesykes uke, samt 8-årsdag for Onsdagstrimmen. Foto: Ole Sylte Heggset.

Inneværende uke er kalt de hjerte- og lungesykes uke, og LHL Alvdal markerer selvsagt dette. Onsdagsturen deres hadde 8-årsdag, og kommende lørdag har Kåre Dalen & co stand på Steia.

Ordfører Svein Borkhus, enhetslederne Henny Oddveig Kveen Brustad og Elisabeth Hafsten, samt turforeningens Johan Ragnar Eggen, var blant de mer enn 50 som møtte opp da LHL Alvdal feiret 8 år med Onsdagsturen.

Mer enn 1900 turer

– Det siste året har økt deltakelse gjort at det faktisk er blitt mer enn 1900 turer, 130 mer enn i fjor på samme tid. – Hele 48 av deltakerne har deltatt på mer enn 20 turer, og sammen med Arnt Pedersen og Odd Stubberud, som var like oppunder, delte LHL-leder Kåre Dalen ut capser til alle disse.

Torbjørg Bjørn er den desidert sprekeste av onsdagstrimmerne i LHL Alvdal, i alle fall ut fra deltakelsen.  – Bare det siste året er hun oppe i imponerende 50 turer, og totalt i Onsdagsturens historie, har 80-åringen gått hele 365 turer, 16 flere enn nestemann på listen, fortalte Kåre Dalen da han overrakte en blomsterhilsen til Torbjørg.

To andre som ble markert var Oddny Bråten og Ola Steimoen, som begge nådde 250 onsdagsturer, og dermed tradisjonen tro fikk overrakt hederskrus fra Annes Keramikk. Dere er henholdsvis nr. 9 og 10 som får denne utmerkelsen, fortalte Dalen.

Aktive LHL

Til sammen er Onsdagsturen på 8 år avholdt hele 416 ganger, og kun èn tur er blitt avlyst, da grunnet kulde. – Gjennomsnittsdeltakelsen på våre 52 turer det siste året er 40, noe jeg vil si er smått imponerende, skrøt Kåre Dalen.

– Jeg er imponert og kan bare glede meg over den aktiviteten LHL Alvdal bidrar til å skape en arena for i bygda, sa ordfører Borkhus og de andre fra kommunen da blomster ble høytidelig overrekt.

LHL sprekestONSDAGSTRIMMER I SÆRKLASSE: Torbjørg Bjørn (80) har utrolige 365 onsdagtrimmer bak seg, og topper med det statistikken. Derfor fikk hun også en velfortjent blomstergave å ta med hjem til stua. Ektemann Erling Bjørn er også aktivt med på trimturene i Alvdal LHL's regi. Foto: Ole Sylte Heggset.

LHL alleGODT OPPMØTE: Mens Oddny Bråten informerte om blant annet tur med Plassen Helselag, fulgte de mange frammøtte onsdagstrimmerne godt med i Taverna's vinterhave. Foto: Ole Sylte Heggset.

Åsmunds plass

Til slutt tar vi med at svært mange av de samme som tidligere på dagen deltok på onsdagstrimmen, var så å se sammen med nye fjes da Plassen Helselag arrangerte tur til Åsmunds plass onsdag kveld.

Et stykke innenfor bommen til Sølndalen har Åsmund Samuelshaug sørget for en solid leirplass til helselagets og for den del allmennhetens nytte, og sammen med natursti og øvrige aktiviteter ble det en flott sommerkveld i Sølndalen for de mange frammøtte, også på denne trimturen.

LHL PlassenSOMMERKVELD: Mange av onsdagstrimmerne hos LHL Alvdal, var også med da Plassen Helselag hadde trimkveld til Åsmunds plass i Sølndalenens Hallvard Ligård leste opp de riktige svarene på kveldens natursti, fulgte 35 turdeltakere i trimmen for Plassen Helselag nøye med. Foto: Ole Sylte Heggset.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse