annonse
Lag og foreninger

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 CUBA: Alvdal turforening inviterer til ny langtur når Cuba skal besøkes i januar 2015. Foto: Flickr.com

Alvdal turforening planlegger en ny langtur – denne gangen en 15 dagers tur til Cuba i januar 2015.

– Bare si ordet Cuba, og de fleste vil få et ras av assosiasjoner i hodet: en skjeggete Fidel Castro, revolusjonshelten Che Guevara, verdens beste sigarer, rom, salsa og sensuelle boleros, Buena Vista Social club, kritthvite strender og blått hav, gamle amerikanske dollarglis og mye mer. Et møte med Cuba vil endre livet ditt; utfordre sansene dine, omtåke sinnet ditt og erobre hjertet ditt, heter det i invitasjonen Turforeningen i disse dager sender ut.

Annerledes

– Cuba er valgt fordi det er et annerledes land og et sted det kan være lurt å reise til før det blir for vestlig preget! Temperatur og opplegg er av beste klasse, vi reiser igjen med Explore Travel, sier leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal turforening og henviser til Turforeningens hjemmesider for detaljert program.
   – Seriøs interesserte kan melde fra på e-post til turforening@alvdal.com fremover.  Bindende påmelding skjer først våren 2014. Det er drøyt 30 plasser til disposisjon så langt, forteller Eggen.
  Styret i foreningen har vedtatt en strategi om en stortur maks annethvert år. I 2013 ble Sør-Afrika besøkt og i 2010 var det Nepal. Nå står altså Cuba for tur, i 2015.

Eksotisk og magisk

– Cuba er et magisk sted, fylt av romantiske inntrykk, bygd på andre ideer og idealer enn våre. I tillegg har øya mange flotte fjellområder, vi skal kombinere flotte vandreturer med kulturen og naturen, heter det i invitasjonen til turen. Vi siterer videre:
  «Denne underlige øya i Karibien, som holder stand som en siste sosialistisk-fidelistisk republikk, etter over 50 år med amerikansk blokade. En underlig stabeis av et land med en karismatisk leder som aldri har villet fire på retten til å være et selvstendig land etter 400 år som spansk koloni, og nesten 60 år som USAs spillebule og forlystelsessenter. Og som har fulgt sine egne krokveier
gjennom seire og nederlag for å bygge et samfunn som er så fundamentalt annerledes enn vårt. Cuba er et av de mest interessante politiske, kulturelle og sosiale prosjekter i vår tid. Denne reisen vil være en annerledes reise til annerledeslandet Cuba. Fidel er ennå i live, hans bror Raul er president, og Cuba er nå inne i en forvandlingsfase som er meget spennende. Mye av det gamle består, men nye ideer, nye tanker, nye prosjekter vokser sakte fram. Vi skal ta deg med på en reise som viser deg dette. ?  Medreiseleder på turen er Olav Kjeldsen, tidligere kinosjef i Fredrikstad, som har besøkt og bodd store deler av de siste 13 årene på Cuba. Han har familie der, og har en unik bakgrunn for å vise deg Det Virkelige Cuba.
  Vi besøker selvsagt den gamle slitne kolonibyen Havana, en gang kanskje en av verdens vakreste byer, hvor vi skal ta med oss noe av det beste byen kan by på. Turen vil også gå til Santa Clara, Che Guevaras by, og til den vakre kolonibyen Trinidad. Camaguey og Bayamo skal vi også innom Santiago de Cuba, Cubas nest største by, og viden kjent for sine musikkfestivaler, inntar vi to netter. Vi er nå i det opprørske Oriente, der alle revolusjoner på Cuba har begynt, og vi skal ta deg med på historiske steder. På veien til Santiago drar vi via Guantanamo for et kort stopp. Men det hele starter i Baracoa, der Columbus trådte i land i 1492. ”Dette er det vakreste sted på jorden”, sa han. Her blir det 2 dager fulle av eventyr.
Du vil ikke forlate Cuba upåvirket. Denne karibiske øya vil langsomt krype inn under din solbrente hud og brenne seg fast i sinnet ditt. Noe av deg vil alltid bli igjen på Cuba; en lengsel etter å komme tilbake en gang….»

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts