annonse
Lag og foreningerMONS JORIS: Den 2-årige kaldbloldstraveren Mons Joris med eier Per Asle Monshaugen viste seg fram fra sin beste side og ble stilt som nr. 1 i kvallitet i sin klasse, mens Guri Grimsgård (bak) fikk samme flotte utmerkelse med andelshesten Smedheim Snerta. Her mønstres begge under sluttutnevnelsen av dagens hest på utstillingen. Foto: Ole Sylte Heggset. 

Lørdagens hesteutstilling på travbanen på Tynset endte med mange sterke resultater for de firbeinte fra Alvdal. De 2-årige kaldblodstraverne Mons Joris og Smedheim Snerta ble beste individer av hingst og hoppe i rasen, mens Storsteigen VGS viste fram fire flotte individer som spesielt hevdet seg godt i bruksprøvene. Som vanlig var også Vidar Mikkelsen og Odd Eivind Follstad på plass med fine resultater i dølehestklassen.

I etterhvert flott høstvær gjorde flere firbeinte seg godt bemerket blant utstillingshestene på Tynset travbane lørdag. - Veldig mange flotte hester ble vist her i dag, sa Norsk Hestesenters bestyrer på utstillingen Turid Helfjord, som sammen med dommerne delte ut gode karakterer til svært mange av utstillingens 45 individer.

Joris og Snerta til landsfinale

For de 2-årige individene i kaldblodsklassen var det knyttet spenning til karakterene fra dommerne, ettersom de beste kunne sikre seg tur til den opprettdede landsfinalen i regi Kaldblodsforeningen Veikle Balder, som arrangeres på Biri i starten av november. Hit inviteres hvert år de beste individene fra alle de lokale/regionale utstillingene gjennom året, og det konkurreres om å få tittelen som landets fineste hoppe og hingst.

For begge kjønn ble det suksess for alvdalshestene, henholdsvis Mons Joris i hingsteklassen og Smedheim Snerta som beste hoppe. Per Asle og Wenche I Monshaugen er oppdrettere og eiere av Mons Joris, som av dommerne ble ble betegnetsom en oppsynt, vakker hingst av meget god type og med godt hingstepreg. Han fikk karakteren 9 på rasetype/-preg, og 8 på kroppsbygning/muskulatur.

Andelslaget Stall Smedheim Snerta der både Taverna Alvdal, Statoil, Leif Sturla Lillestrøm AS, samt Alvdal mannskor og flere familier og enkeltpersoner nå er inne som eier bak de til sammen 20 andelene, kan også glede seg over Biri-finalen i november. Smedheim Snerta ble flott mønstret av travtrener Guri Grimsgård, og fikk karakteren 8 på rasetype/-preg, mens det ble 9 på kroppsbygning og muskulatur. Langlagt velutviklet hoppe av god type med harmonisk meget god kropp og et meget godt trav, var blant karakteristikkene som dommerne kom med.

Flotte dølahester

I dølahestklassen er det nærmest tradisjon på at Vidar Mikkelsen og Odd Eivind Follstad deltar med hester på utstilling. Førstnevnte var denne gang involvert i to eldre kaldblodshopper, Midtgards Prinsessa og Haugavild. Begge fikk fin omtale av dommerne med 3.premiesjøyfe som fasit. Haugavild ble ellers stilt i kvalitet og deltok i den senere kåringen av dagens hest, der fjordingen Skogheims Vinda fra nordmøre toppet.

Glomkar var så Odd Eivind og Martin Follstads representant, og gul sløyfe er beste utmerkelse i unghestklassene. Det ble det på 1-årige Glomkar, som ble beskrevet som en langlagt hingst av bra type, med velformet hals, god bogvinkel og manke, for å nevne noe.

Flotte Storsteigen-prestasjoner

Fra Storsteigen VGS mønstret så elevene fire skolehester i vallak-klassene av både fjording, døl og haflinger. Alle tre fikk premiesløyfer med seg hjem, og elevene fikk skryt av bestyrer Turid Helfjord for å ha mønstret på beste måte, inkludert gode resultater i bruksprøvene.

I kjøre- og rideprøvene viste Storsteigens elever også stor dyktighet, og fikk blant annet gavepremien for beste kjøreprøve fra dommerne med Storsteigens Faun. Stall Storsteigen har dessuten flotte bilder fra utstillingen på sineFacebook-sider, i likhet med Nord-Østerdal Travlags tilsvarende sider hvor det også ligger noen bilder fra utstillingsdagen.

Smedheim Snerta1KLAR FOR BIRI: Smedheim Snerta har etterhvert mange eiere gjennom de 20 andelene i Stall Smedheim Snerta. Både bedrifters ansatte, mannskoret og enkeltpersoner samt familier i bygda kan nå glede seg til Snerta og trener Guri Grimsgård skal delta på landsfinalen for 2-åringer på Biri 8-9.november. Foto: Ole Sylte Heggset.

Storsteigen ElineT2.PREMIERT: Storsteigen VGS fikk 3.premiesløyfer til alle sine fire utstillingshester lørdag, og her mønstres Heirumsblakken som fikk 2.premie i fjordhestklassen av Eline Thorshaug. De tre andre Storsteigen-hestene fikk alle 3.premie i sine klasser. Foto: Ole Sylte Heggset.

Storsteigens Faun kjoringBESTE KJØREPREMIE: Storsteigens Faun fikk 3.premie, samt at lærling Stine Rønes fikk premie for beste kjøreprøve. I vogna sitter også lærer Harriet Larsen på. Foto: Privat.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse