annonse
Lag og foreningerOPPVARMING: Fotmassasje er en viktig del av oppvarmingen, når Torkell Øynes Hansen underviser nysgjerrige og lærevillige unge alvdøler i Taekwon-Do hver mandag i Plassen skoles gymsal. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Torkell Øynes Hansen har lengre fartstid innen den koreanske selvforsvarskunsten Taekwon-Do, hvor god fysisk og mental balanse er målet. Nå deler han av sin kunnskap til alvdøler i alle aldre, og Alvdal Taekwon-Do-klubb er i støpeskja.

Taekwon-Do har sine røtter mer enn 1000 år tilbake basert på to gamle koreanske kampkunster, Tae Kyon og Soo Bak. Taekwon-Do fikk sitt navn den 11. april 1955, og den koreanske selvforsvarskunsten har som hovedmål  hvor målet er å oppnå god fysisk og mental balanse. Oversatt betyr Tae ”fot, sparke, knuse med foten”. Kwon betyr ”hånd, slag, knuse med hånden”. Do betyr ”kunst, metode, vei”.

Mer enn 20 unger med

Med unntak av denne ukens mandag, som var den fjerde treningskvelden for de nye TaeKwon-do-tilhengerne, har det deltatt over 20 unger på de timeslange treningsøktene mellom kl 19-20 i gymsalen ved Plassen skole. Den neste timen har det vært tilbud for de voksne. Noen voksne har imidlertid lært i skyggen av de yngre på den første timesbolken, mens ytterligere noen har møtt opp etterpå.

- Jeg tror det bare var tilfeldig med litt færre unger i kveld, selv om noen sikkert også har vært med for å se og lære litt, og deretter finner ut at dette ikke passer. Uansett har responsen vært over all min forventning, og de som er med er også svært lærevillige og flinke ut fra kun fire treningskvelder hittil, sier Torkell.

Lokal klubb i støpeskja

Med rødt belte på drakta er han langt oppe i graderingene som er beskrevet nærmere sammen med resten av selforsvarskunsten, på National Takwon-do Norway sine hjemmesider. Senere mot jul håper han også å få inn sin såkalte master og lærer fra tidligere, til en samling for å demonstrere og inspirere. - Ja, det hadde vært artig å få til dette, og slik denne gjengen med unger nå har startet, tror jeg det er gode sjanser for flere til å kunne klatre gradene om de vil fortsette, skryter Torkell og ser på de 13 ungene som møtte opp mandag.

Mandag kveld ble det delt ut skjema og flere foreldre signerte allerede på direkten en innmelding i det som går mot å bli en lokal Alvdal Taekwon-do-klubb. - Min drivkraft med disse mandagskveldene var å sjekke ut alvdølenes interesse for Taekwon-do, og at vi nå ser ut til å kunne danne en lokal klubb er veldig inspirerende også for min del, sier Torkell. 

- Et kjempeflott tilbud som for vår del har engasjert hele familien i større eller mindre grad, fastslår Are Falstad sammen med sønnen Sander.

Taekwondo Torkel Frida2INSTRUKTØRER: Torkell Øynes Hansen (t.v.) har på noen av mandagskveldene hatt med seg Frida Skjetne på å demonstrere noen av øvelsene, og her øver de to nærmest, mens far Are og sønnen Sander Granrud Falstad øver på spark mot puta i bakgrunnen.

Taekwondo alleMORSOMT: Ingen tvil om at de lærevillige ungene som har deltatt på de første treningskveldene til Alvdal Taekwon-do-klubb er fornøyde og syns dette er morsomt.

Taekwondo DavidLITT ERFARING: David Øynes har allerede anskaffet drakt og er utstyrt med sitt hvite belte på Taekwon-do-treningene hver mandag. En inspirator for flere av de andre ungene som deltar.

Taekwondo framgangULIKE GÅTEKNIKKER: Framgang mot konkurrenten øves det på med ulike teknikker.

Taekwondo Torkel MathiasSTØDIG: Blikket fram og stødig, rolig gange med hele fotbladet i gulvet er instruksen fra Torkell Øynes Hansen (t.v.), noe Mathias Ledang mestret godt mandag kveld.

Taekwondo instruksARMBLOKK: Motstandernes slag skal blokkes, og her er det mye bra konstaterer lærer Torkell Øynes Hansen foran to av de 13 lærenemme Taekwon-do-aspirantene som deltar hver mandag i gymsalen på Plassen skole.

Taekwondo konsentrasjonBALANSE: God fysisk og mental balanse er viktig, og både i starten og avslutningen av hver trening sitter man ned på gulvet med armene i fanget og øynene lukket. Ingenting å si på konsentrasjonen her.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse