annonse
Lag og foreningerTOPPVANDRERE: Denne gjengen av sprekinger fikk onsdag kveld sitt synlige bevis på at de har klatret til topps og hentet mer enn 50 poeng i Alvdal Turforenings populære 10 på topp-aktivitet. Foto: Ole Sylte Heggset.

Alvdal Turforenings årsmøte ble avviklet onsdag kveld Nordihaugan. Etter årsmøtet var det utdeling av diplomer til spreke turgåere som har deltatt i foreningens 10 på topp under sommeren, samt lysbildeframvisning med Bjørn Brendbakken. 

De normale årsmøtesakene under turforeningens årsmøte gikk unna på en drøy time med Hallstein Strypet som ordstyrer, noe han uttrykte hadde blitt en "uvane". Leder Johan Ragnar Eggen ble gjenvalgt som leder i foreningen, mens Solvår Hoelset hadde sagt fra seg styrevervet etter 12 års styreinnsats. Her kom Bjørn Langleite inn som nytt medlem til styret, mens Ola Thoresen gikk ned til varaplass til fordel for Else Helen Lillestrøm som rykket opp og blir fast medlem i styret fra nå av.

Mangler 56 000 kroner

Etter fjorårets innkjøp av ny løypemaskin og tilhørende salg av den gamle, har ikke styret helt landet finansieringen som planlagt. Dette framkom av regnskapet som tross alt viste et overskudd på kr 117.099,- i laget siste driftsår, perioden 1.oktober 2012-30.september 2013. Fra salen ble det fremmet benkeforslag ved Jan Sagplass om at de kr 56.000,- som fortsatt ikke er på plass til dekning av foreningens nyinvestering, omsøkes dekt som tilskudd fra kommunen. 

- Fine forhold for skiturer er et viktig bidrag til folkehelsearbeidet, samt god omdømmebygging for Alvdal, het det blant annet i den framsatte begrunnelsen for å søke et slikt tilskudd, og avslutningsvis lød det i formuleringen at det følgende: - Ovennevnte beløp anses i denne sammenheng som et svært beskjedent bidrag, i forhold til all den glede skiløypene gir tilbake til bygdas befolkning. Det framsatte forslaget ble enstemmig vedtatt av møtelyden.

10 på topp-bevis

Sommeren 2013 har vært sesong nummer 32 for Alvdal Turforenings populære tiltak 10 på topp. - Hvor mange som eksakt har tatt ut kortet og deltatt i 2013 har jeg ikke oversikt på, men hele 59 stykker har i alle fall levert inn kortet sitt, og av disse har hele 44 stykker oppnådd mer enn 50 poeng som er kravet for å få kveldens hedersbevis. Flere av deltakerne var naturligvis på plass, og de øvrige vil få sine bevis tilsendt, sa nestleder Arne Helge Dahlen ved overrekkelsen.

De ti toppene som har inngått i årets tilbud, og med det har vært topper nummer 311 til og med 320 i historien er disse: 1. Brandvoldsberget 974 moh , 2. Bjønnåsen 921 moh, 3. Vesletjørnvola 1013 moh, 4. Rundknausen 905 moh, 5. Raudkletten 1079 moh, 6. Treklokkhøa 1292 moh, 7. Brenna 1126, 8. Rødalshøa 1435 moh, 9. Store Nehatten 1317 moh og 10. Storhøe i Folldal 1605 moh.

Pins ble akseptert

Avslutningsvis før kaffepausen orienterte ellers leder Johan Ragnar Eggen om at han hadde mottatt en bekreftende e-post omkring tidligere omtalt pinsopplag, som medlemmet Narve Sevilhaug tidligere har fått produsert opp i et opplag på 100 stk. - Narve har selv fått anskaffet dette, og hadde en tanke om at vi i Alvdal Turforening skulle kunne bistå i salget. I og med at kommunevåpenet til Alvdal er gjengitt på pinsen, ble det imidlertid satt en stopper for salget ut fra at det ikke var innhentet tilstrekkelig tillatelse for, innledet Eggen.

Rådmann Erling Straalberg hadde tidligere på dagen onsdag meddelt i e-post at kommunen nå går med på at de 100 innkjøpte pinsene kan selges av Narve, gjerne med hjelp fra turforeningens medlemmer eller andre. - Det var imidlertid poengtert at det ikke er snakk om å få kunne kopiere op ytterligere opplag av denne pinsen, refererte styrelederen fra rådmannens brev. 

Helt til slutt fikk så møtelyden bli med folldølen Bjørn Brendbakken på tur både i lokalt fjellterreng, og med glimt fra andre naturområder i vårt varierte land.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts