annonse
Lag og foreningerHJERTEAKSJON: Med aksjonen "Med hjertet i egne hender" ønsker Alvdal LHL å markere utfordringene vi står ovenfor som enten pasient eller pårørende i forbindelse med hjerte- og karsykdommer. Ill.foto: Ole Sylte Heggset.

"Med hjertet i egne hender" er tittelen på Alvdal LHL's aksjon som skal markeres den neste måneden. - Hjerte- og karsykdommer påvirker mange, og er en påkjenning både for de det gjelder og deres pårørende, og dette ønsker Alvdal LHL nå å sette på dagsorden med sin aksjon.

 - Noen av oss er avhengige av medisiner hver dag, mens andre lever i faresonen for å få en hjertelidelse. Noen har medfødte hjertefeil, men mange av oss andre er i risikosonen med litt for høyt blodtrykk, litt for høye kolesterolverdier, eller er generelt i litt dårlig fysisk form. Og som mange vet, så kan for høyt blodtrykk og kolesterol kombinert med inaktivitet føre til hjerteinfarkt. Alle kan hjelpe seg selv med å forebygge de hjertelidelsene som vi nå kaller "livsstilssykdommer", påpeker Kåre Dalen i Alvdal LHL, når de lørdag markerer start på sin aksjonen med tittelen "Med hjertet i egne hender".

  - I LHL er vi opptatt av hvordan man selv kan ta mer kontroll over sin egen hjertehelse. Det er ofte små grep i hverdagen som kan gi den største hjertegevinsten. LHL har som interesseorganisasjon for hjertesyke mange gode tilbud for deg som allerede er blitt syk. Likemannsarbeidet i organisasjonen er godt utbredt og gir mange hjelp til å takle sykdom og hvordan man kan leve videre med hjertediagnosen, påpekes det.

LHL Alvdal vil selvdagt anbefale Onsdagsturen, hver onsdag kl. 10.00 fra Taverna, samt Seniortrimmen hver mandag og torsdag, og til slutt Hjerte- og lungetrimmen hver tirsdag på Alvdal friskliv. - Mye handler om at du kan gjøre mye for din egen hjertehelse enten du allerede er hjertesyk eller ser at det er lurt å forebygge. Snakk med fastlegen din om hva som passer deg best. Vær litt mer aktiv enn du er i dag, gå én trapp mer enn vanlig, eller ta den lille turen med en god venn. Litt mer fysisk aktivitet vil ha store utslag på hjertet ditt. Hva putter jeg i handlevognen? Er det matvarer jeg kan bytte ut med mer "hjertevennlige" alternativer? Hva med å bytte ut kjeksen med fruktsalat til kaffen, eller litt oftere laks og fisk enn pølser til middag? Mange små grep kan både forebygge og hjelpe deg med for høyt blodtrykk og kolesterol. - Ta vare på hjertet ditt, så tar det vare på deg, er sluttappellen fra Dalen & co før aksjonsstart! 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse