annonse
Lag og foreningerFLOTT UTSIKT: I godvær ser man vidt omkring seg underveis på turen til Hanestad. Bildet er hentet fra noen år tilbake, og er tatt på Øykjekletten. Foto: Alvdal turforening.

I morgen tidlig drar Alvdal Turforening fra Steia med mål for Aumdalen og Dølbekken, der ski og sekk settes på for en av klassikerne blant turforeningens skitilbud hvert år. Turleder Johan Ragnar Eggen minner om påmeldingsfristen som løper ut dagen, og håper på mange deltakere. 

  - Alle som vil bli med på årets Hanestadtur, melder seg på til undertegnede, eller til Alvdal-Tynset Sport på Steia før stengetid kl. 15.00 i dag, opplyser Johan Ragnar Eggen (tlf. 95 87 39 07) i Alvdal Turforening. Alle påmeldte møter så på Steia i morgen tidlig for felles avgang med drosje til Dølbekken i Aumdalen. 

Eggen er turleder og forteller at de i år trolig går på vestsiden sørover fra Dølbekken, de rundt 3 milene nedover til Hanestad. - Først går vi opp til Mælfloan, for så å fortsette sørover via Tverråfjellet eller Aumskardet, så via Blårandfjellet og deretter nedstigning til Hanestad via Grøttingbratten, sør eller nord for denne og til slutt over Glåma og Vertshuset på Hanestad. Løypeprofilen er relativ flat, og blir det fint vær går vi mye i åpent terreng, men om været ikke er det beste går vi strekningen Dølbekken-Tegningdalen – Reinsfjellhytta og så ned til Hanestad, men litt kald trekk og snø hører med på turen, lyder det fra turleder Eggen, som lover solide raster underveis - en hovedstopp og flere småstopper. 

Returen fra Hanestad følger NSB's avgang kl 18.08 med ankomst spor 1 på Alvdal stasjon en halv time senere. Transportkostnadene til turen er beregnet til ca. kr 250,- per person, og faktureres i etterkant, med en rabatt for medlemmer. - Turen er selvsagt åpen for alle, avrunder Eggen og oppfordrer om bruk av fjellski eller solide turski. - ”Litt i form” bør en være for å delta på turen, som er beregnet å vare 7-9 timer avhengig av vær og føre og vindtett tøy er en nødvendighet, opplyses det før det ønskes velkommen til en meget flott vintertur på ski!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse