annonse
Lag og foreningerFORNØYDE KORISTER: Til neste år fyller Alvdal mannskor 100 år, og de rundt 15 aktive i korrekkene beviste sist helg at formen er på topp fram mot jubileumsåret. Arkivfoto: Ole Sylte Heggset.

De rundt 15 medlemmene i Alvdal mannskor deltok sist helg i Norges Korforbund avd Østerdalen, sitt sangerstevne i regi Trysil mandskor. Meget bra ble deres karakterer for framførelsen av samtlige tre sanger, og dermed beviste mannskoristene i det snart 100 år gamle koret at samlklang og fremførelse er like respektabel som alderen.

Korkritiker Ketil J. Belsaas ble svært så begeistret for Alvdal mannskors tre fremførelser da de sist helg deltok i Trysil Mandskors sangerstevne for mannskorene mellom Røros og Solør, tilsluttet Norges Korforbund Østerdalen. Sangene var henholdsvis 1. Kom, kom og hør et gledens ord, 2. Bergmannsalme og 3. Hyllest til kvinnen (et spesialverk med tekst av Ola Jonsmoen og melodi/arrangement av Tore Reppe i anledning stemmerettsjubileet).

Alle tre fremførelsen ble bedømt ut fra både klang og homogenitet, interpretasjon/tolkning, kommunikasjon mellom kor og dirigent, og til sist formidlingsevnen, og for alle tre ble mannskoret ilagt karakteren "Meget bra!" fra korkritikeren. Flott klang, homogent og vakkert med mange fine dynamiske variasjoner, var en gjenganger i skryten som ble det snart 100 år gamle koret til del, og oppsummert fikk de følgende karakteristikk: "Et flott kor med god og stor vilje for samklang og musisering. Koret innehar en fin klang som kler koret godt. Mange fine dynamiske elementer under konserten. Kanskje er det enda mer å hente i ytterpunktene? Meget bra kommunikasjon mellom kor og dirigent. Lars (Moldstad, red.) får koret dit han vil, og dere responderer meget bra på hans musikalske intensjoner. Flott ledelse av koret fra pianoet. Meget bra!!!"

Med andre ord en stor og velfortjent krtikk å ta med seg hjem fra Trysil for koret, og Karl Johan Skarpnes og resten av koristene applauderer selvsagt kritikken som ble tildelt dirigent Lars Gustav Moldstad. - Ja, det er svært prisveridg at vi har en slik ressurs med oss, og han gjør en kjempejobb med koret, så det var artig at dette fikk honnør også fra korkritikeren på stevnet, avrunder Skarpnes.

MannskorBilde2FLOTT KORLEDELSE: Dirigent for Alvdal mannskor, Lars Gustav Moldstad, fikk mye skryt for sin kommunikasjon med koret under sist helgs sangerstevne i Trysil. - Lars får koret dit han vil, og det responderes meget bra på hans musikalske intensjoner. Flott ledelse av koret. Meget bra!!!, var kritikken Moldstad kunne ta med seg hjem. Foto: Privat.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse