annonse
Lag og foreninger
VELKOMMEN INN: Leder Øistein Brennodden i Alvdal fotoklubb ønsker folk velkommen inn på venterommet ved Alvdal stasjon for å se på flotte bilder tatt av fotoklubbens medlemmer. Foto: Ivar Thoresen
VELKOMMEN INN: Leder Øistein Brennodden i Alvdal fotoklubb ønsker folk velkommen inn på venterommet ved Alvdal stasjon for å se på flotte bilder tatt av fotoklubbens medlemmer. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

– Noen mente venterommet på Alvdal stasjon måtte være Alvdals kjedeligste offentlige rom, sier leder Øistein Brennodden i Alvdal fotoklubb. Nå pryder flotte bilder fra fotoklubben veggene.

Historien  startet egentlig ved juletider da fotoklubben tok ideen med å gjøre noe med de nakne og kalde veggene på det ellers flotte, nye venterommet.
  – Jeg sjekket om hvem som hadde ansvaret, og sendte en henvendelse til Jernbaneverket om det kunne være mulig å få til et samarbeid, forteller Brennodden.

Tente på ideen

Jernbaneverket tente på ideen, og i løpet av kort tid var en avtale klar.
  – Jernbaneverket betaler for rammene. Vi får disponere veggene gratis og sørger for å bytte ut bildene sånn omtrent annenhver måned, sier Brennodden videre.
  Nå er det andre runde med bilder som henger oppe – 12 bilder med tema «Sommer i Alvdal og omegn», tatt av 11 forskjelige av fotoklubbens medlemmer. I første runde var temaet «Vinter».

30 medlemmer

Aktive Alvdal fotoklubb teller nå 30 medlemmer som møtes til månedlige møter med ulike temaer om fotografering på programmet.
  – Vi drar også på fototurer, og satser på et variert program som kan passe hele det brede spekteret av medlemmer som vi har. Medlemmene er i alderen 15 til 70 år og interessefeltet spenner også vidt, sier leder Brennodden.
  Fotoklubben fyller fem år i høst og har hatt et stabilt og godt medlemstall hele veien.
  – Noen har meldt seg ut, men nye har kommet til og det virker som vi har et tilbud som gjør at alle har glede av medlemskapet, mener Brennodden og oppfordrer foto-interesserte og potensielle medlemmer om å ta kontakt om de ønsker mer informasjon om klubben.

Nasjonal fotovandring

Han benytter også anledningen til å reklamere for «Nasjonal fotovandring» 12. september – et arrangement Alvdal fotoklubb som en av 20 fotoklubber i landet er med på.
  – Vi inviterer medlemmene i det tre andre fotoklubbene i regionen til å bli med på arrangementet, men som de fleste kursene vi holder er også dette arrangementet åpent for alle som vil, understreker Øistein Brennodden.
  Nasjonal Fotovandring er et årlig arrangement og samarbeid mellom Japan Photo, Nasjonalbiblioteket, foto.no, Preus Museum og 20 fotoklubber i 20 steder rundt om i landet. Lørdag 12. september avholdes arrangementet – hvor alle fotointeresserte inviteres til å fotografere årets tema som er «Min lørdag.» Fotoklubbene organiserer deltagerne gjennom en løype eller poster, og klubben stiller med veiledere som kan gi deg fototips under veis.
  Les mer om programmet for Nasjonal fotovandring i Alvdal her.

fotoklubb3TRIVELIG: Venterommet ble mye triveligere med bilder fra Alvdal og omegn på veggene, synes både Øistein Brennodden i Alvdal fotoklubb og reisende som venter på toget ved Alvdal stasjon. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse