annonse
Mat

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

RØDE OG FRISTENDE: Kristoffer Trøan frister med røde, modne og fine jordbær på torget. Foto: Ivar Thoresen

Et sikkert sommertegn: Nå er det igjen røde, flotte, fristende norske jordbær å få kjøpt på torget mellom Prix og banken.

 – 30 kroner kurven, opplyser vikarierende jordbærselger Kristoffer Trøan (12). Han stepper inn for storebror Kevin (16), som har sommerjobb som jordbærselger på Steia på fjerde året.
  – Jeg har vært med og hjulpet til før om åra også, så det er ikke noe problem å stå her for seg sjøl nå, sier Kristoffer, som også har med seg kompisen Martin Steihaug denne dagen.

Koselig jobb

– Det er en artig sommerjobb. Veldig sosialt og vi treffer veldig mange koselige folk, forteller Kristoffer videre.
  Han vikarierer oftere for storebror Kevin denne sesongen, og kan fortelle at ingen dager er like – sjøl ikke for en jordbærselger på Steia. Og at det sjølsagt er mye triveligere når sola skinner og gradestokken bikker 20 røde, enn når regnet pisker og nordavinden biter.

Fra Hedemarken

Bæra kommer fersk og fin til Alvdal grytidlig hver morgen. Nyplukket på Åsvang på Hedemarken og levert med bil så alt er klart til salget starter presis klokka 09.00.
  – Det varierer litt hvor mye bær vi får. Noen ganger er det 15 kasser, andre ganger 20, sier Kristoffer jordbærselger.
  Dermed varierer det også litt hvor lange arbeidsdagene er. Det starter klokka ni, som sagt, og varer til det er tomt.
  – Det hender det er utsolgt klokka 12, men ofte har vi igjen bær til litt utpå eftan, sier unggutten videre og legger til at det er flest alvdøler i kundekretsen.
  – Men vi selger en del til turister også.
  Han mener årets jordbær er meget bra, og at det er verdt å betale 30 kroner for en kurv til dessert i dag.

JordbrKristoffer2

LOKALE KUNDER: De fleste kundene er alvdøler, opplyser Kristoffer Trøan. her selger han en kurv til Leif Eggen, mens kompisen Martin Steihaug følger med. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse