annonse
MatMATENTUSIAST: Bodil Nordjore er lokalmatansvrlig hos Fylkesmannen i Telemark, og er en kjent og kjør stemme mange assosierer med god norsk mattradisjon. Fredag blir hun å treffe under seminaret om lokal mat og reiselivstrender i Aukrustsenteret. Foto: Mona Gundersen.

Lokalmatmiljøet i regionen vår står sterkt, og stadig flere kan i framtiden komme til å reise mot vår region nettopp på grunn av matkulturen. Potensialet er i alle fall til stede, skal vi tro noen av foredragsholderne på fredagens seminar ved Aukrustsenteret.

Destinasjon Røros innleder fredagens seminar i regi Storsteigen VGS og Norsk Mandelpotetfestival i Flåklypasalen på Aukrustsenteret. Gunhild Sun Bellsli vil da fokusere på destinasjonens arbeid innen bærekraftig reiseliv, og de prisene de har vunnet internasjonalt på grunn av dette arbeidet det siste året. Lokal mat og seteropplevelser er noe de opplever økt etterspørsel etter, både fra inn- og utland, og slik sett har de en god følelse med hva markedet etterspør om forholdene legges til rette for det.

Pensjonert og engasjert

Etter å ha forlatt rollen som gymnasiesjef i Rättvik på grunn av pensjonsalder har Hans Barksjö realisert en drøm om å bli pølsemaker. Med et stort engasjement for selvforsyning av mat, lokalmat inn i reiselivsopplevelsen og ikke minst stor kunnskap om emnet, vil han garantert fenge forsamlingen fredag.

Gratis deltakelse på seminaret inkludere også lunsj fra Storsteigens kantinepersonell. Vi tipper mandelpotet inngår i menyen!

Lokalmatbudeie nr. 1

Bodil Nordjore fra Telemark er en kjent og kjær stemme for mange, som nærmest får fram assosiasjoner om god mat bare vi hører navnet. Fredag kommer også hun til Aukrustsenteret for å fortelle fra sitt hjemfylke, samt sin hverdag ellers, og hvordan hun ser på lokalmatens posisjon i reiselivet framover.

En gruppe elever fra 3.klasse ved Storsteigen VGS vil så avrunde seminardagen med sine betraktninger rundt hvordan lokal mat, seterliv og utmarksnæringer for øvrig skal prege hverdagen deres i 2025. Her ligger det an til spennende betraktninger!

Etablererkurs-PR

En liten ekstrapost har ellers kommet inn i programmet. På oppdrag fra Hedmark Fylkeskommune vil det i år bli en ny vri på etablererkurset som hver høst tilbys i regionen. VINN ved Harald Granrud vil si litt om årets nyskaping "Økt verdiskaping i Fjellregionen - hvordan etablere lønnsom tillleggsnæring i landbruket?"

Programmet for seminaret og resten av helgens mandelpotetfestival finner du her!

HansB blidkar3KORVPRODUSENT: Hans Barksjö er engasjert for lokalmat og har startet opp som pølsemaker på sine pensjonistdager. Han hr mye på hjertet under seminaret på Aukrustsenteret kommende fredag. Foto: Studio Lighthouse v. Roger Schedrin.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse